Asgari ücret bundan yüksek olamayacak! Patronlar son sözü söyledi: Daha fazlasına geçit yok!

Asgari ücretin artırılmasına yönelik müzakereler Cuma günü sona eriyor. Çeşitli rakamlar ortalıkta dolaşırken patrondan, flaş bir çıkış geldiği görüldü.

Asgari ücret bundan yüksek olamayacak! Patronlar son sözü söyledi: Daha fazlasına geçit yok!

7 milyon işçiyi, dolaylı olarak da tüm nüfusu doğrudan etkileyen asgari ücrete zam yapılmasına ilişkin üçüncü oturumun ne zaman yapılacağı gizemi hala çözülemedi. Kulislerden gelen son bilgilere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan ile birlikte TİSK ve Türk-İş'in Başkanlarını kabul etmesi bekleniyor.

Bu toplantının ardından üçüncü toplantının tarih ve saati açıklanacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücret miktarının 17 bin liraya çıkarılmasının maliyetini bütçeye incelettiği bilgisine ulaşıldı. AK Partili kurmayların asgari ücretin 16 bin TL'ye çıkarılması konusunda anlaşmaya vardığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Bütçeyi 1.000 TL daha artırırsak ne kadar olacak?" diye sorduğu söyleniyor.

Asgari ücret bundan yüksek olamayacak! Patronlar son sözü söyledi

Yeni asgari ücret miktarı ilgili konuşmalar devam ederken işverenin 17 bin TL'yi aşmama kararı aldığı ve bunu da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ilettiği öğrenildi.

Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yerel seçimlerin başlatılması talimatını verebileceği ve 2024 yılında asgari ücrete 17 bin TL'den fazla "tık" zam yapılabileceği açıklandı.