Araç sahiplerine kötü haber geldi! Akaryakıta vergi zammı geliyor: Benzin ve motorin fiyatlarında büyük şok

Araç sahiplerini yakından ilgilendiren zam haberi geldi. Seçimin geride kalmasıyla beraber artan döviz kuru üzerine bir zam da akaryakıta geldi. Motorin, benzine dev zam yolda. İşte yeni akaryakıt fiyatları...

Araç sahiplerine kötü haber geldi! Akaryakıta vergi zammı geliyor: Benzin ve motorin fiyatlarında büyük şok

Döviz üzerinde ki hareketlilikle beraber milyonlarca araç sahibi akaryakıt fiyatlarını yakından takip ediyor. Akaryakıttan alınan özel tüketim vergisine gelen artışla beraber gözler tabelalara çevrildi. Hükümet, akaryakıt vergilerinde bir artışı daha açıkladı. İşte, ÖTV'den sonra zam haberi...

2023 senesinin ilk yarısında üretici enflasyon oranı yüzde 14.82 olarak belirlenirken günümüzde ise benzinde 1.5 TL motorinde ise 2.06 TL ÖTV vergisi alınmaktadır. ÖTV'de toplamda yüzde 18'lik KVD uygulanıyor.

akaryakıt

SEÇİM SONRASI PEŞ PEŞE ZAM

14-28 Mayıs seçimlerinin sonrasında motorinin litre fiyatları yaklaşık olarak İstanbul'da 24.78 TL, Ankara'da 25.23 TL ve İzmir'de ise 25.35 TL olarak belirlendi. 28 Mayıs sonrasında ikinci turun tamamlanmasıyla ile yüzde 28 oranında zam yapıldı.

Benzine ise seçim sonrasında yüzde 25,4 oranında zam gelerek İstanbul'da 26.19 TL, Ankara'da 26,64 TL ve İzmir'de ise 26,67 TL olarak belirlendi.