Araç muayenesine gidenler dikkat! Derin bir oh çekebilirsiniz: Bu parayı ödemenize gerek kalmadı

Milyonlarca aracı olanları yakından ilgilendiren haber geldi. Araç muayenesine gidenlerin dikkat etmesi gereken o duruma değinildi. İşte kredi kartıyla işlem yapan sürücülerin ödediği komisyon için mahkeme kararı haberimizde.

Araç muayenesine gidenler dikkat! Derin bir oh çekebilirsiniz: Bu parayı ödemenize gerek kalmadı

TÜVTÜRK araç muayene istasyonlarında kredi kartıyla ödeme yapılırken sürcülerden alınan komisyon ücretiyle mahkeme tarafından son karar verildi. Mahkeme kararıyla beraber kullanıcılara alınan komisyon ödemelerinin iadesi için son durum bildirildi.

KOMİSYON ÜCRETLERİNDE İADE
2022 yılında Trabzon'da yaşayan Ömer Altuntaş tarafından araç muayenesinde banka kartı ile ödeme yaptığında kendisinden 12.42 TL'lik komisyon ücreti kesildiğini görerek Tüketici Mahkemesi'ne başvuruda buundu.
Mahkeme komisyon ücreti üzerine Altuntaş, haklı bulunarak 131 lira olarak sürücüye ödemesi gerçekleşti. Bizzat başvuruda bulunarak işlemler mahkemenin aldığı kararla beraber emsal niteliğinde bulundu.

komisyon iadeleri
BAŞVURULAR YAPILDI
Araç muayene ücreti 450 TL olurken nakit para olmadığından banka kartı ile ödeme yapılacağını ve kendisinden komisyon ücreti çekildiğini söyleyen Altuntaş, geçtiğimiz yıl nisan ayında muayene istasyonunda muayene yaptırdığını nakiti olmadığından mecburen 12,41 TL'lik komisyon ödedeğini belirtti. Bu durum üzerine başvuruda bulunan Altuntaş için mahkemeden iade kararı gelirken bilgilendirme olsun diye bu durumu açıkladığını ve farkındalık adına yaptığını ifade etti.