Arabası olanlara kötü haber! Tam yüzde 60'lık zammı ödemeye mecbur kalacaklar

Araç sahiplerini yakından ilgilendiren haber geldi. TÜVTÜRK'ten gelen açıklama üzerine yeni zamlar duyuruldu. Muayene fiyatlarında yüzde 60 oranında yeni bir zam uygulandı.

Arabası olanlara kötü haber! Tam yüzde 60'lık zammı ödemeye mecbur kalacaklar

TÜVTÜRK tarafından yapılan açıklamalar üzerine yeni yılın yaklaşmasıyla beraber araç muayenelerinde yüzde 60 oranında zamdan etkilendi. O tarihle beraber yapılan paylaşımlarda zamlar gündem konusu oldu. Araç sahiplerini etkileyecek zam haberi...

2024 yılıyla beraber çeşitli vergi, ceza, harç ve ücrete uygulanacak yeniden değerleme oranı, 3 Kasım'da Ekim 2023 enflasyon verileri üzerinden açıklandı. Yİ-ÜFE'nin eylül sonu itibariyle düzeyi, yılbaşından geçerli olacak yeniden değerlendirme oranı yüzde 60 olarak zamlandı. Cumhurbaşkanı yetkili olduğu alanlarda indirim yetkisini kullanırken 2024 yılının başında kalemlerdeki sorumluluklar arttı. 023 yılındaki yüksek enflasyonunun özellikle dar ve sabit gelirler üzerindeki erozyonunu 2024’e de taşımak anlamına geliyor.

TÜVTÜRK

2023 YILI MUAYENE ÜCRETİ

2023 yılıyla beraber yüzde 61,5 oranında yükselmeler yaşandı. Araç modeli ve markasına bakılarak değişen fiyatlar açıklandı. Egzoz muayene ücretleri 2023 yılında KDV dahil olmak üzere 177 TL'yle beraber açıklandı. Nakit ve banka kartıyla yapılan ödemeler 2024 yılıyla belirtildi.