Arabası 10 yaş ve üzeri olanlar oh çekecek! Güzel haber verildi

2015 model ve daha eski araç sahipleri için önemli gelişmeler yaşanıyor ikinci el otomobil piyasasında. Uzmanlar, 10 yaş üstü araç sahiplerine sevindirici haberler veriyor. Yeni favori marka/model araçlar olarak belirtilenler, ikinci el piyasanın merakla beklenenleri arasında yer alıyor.

Arabası 10 yaş ve üzeri olanlar oh çekecek! Güzel haber verildi

Otomobil pazarında ikinci el piyasanın gerilemesinin ardından, 10 yaş ve üzeri otomobil sahipleri beklenmedik kazanç elde etti. Uzmanlar, yüzbinlerce vatandaşa sevindirici haberleri duyurdu. Piyasadaki denge artık önceki gibi olmayacak.

ARABA FİYATLARI

İKİNCİ EL OTOMOBİL PİYASASINDA DEĞİŞEN DİNAMİKLER

Vega Otonomi Başkanı ve Sincan Motorlu Araç Satıcıları Derneği (SİMAS) Başkanı Gökhan Çalışkan, son zamanlarda 10 yaş ve üzeri otomobillere olan talebin arttığını vurguladı. Çalışkan, "İkinci el otomobil sektörü uzun bir süredir durgunluk yaşıyor. Pandemi sonrası araç bulunurluğundaki sıkıntılar ve fiyatlardaki yüksek artışlar geride kaldı. Sıfır araçlarda sunulan kampanya ve indirimler cazip fırsatlar sunuyor olsa da, yüksek faiz oranları ve krediye ulaşım zorlukları nedeniyle alıcılar genellikle model düşürme yoluna gidiyorlar," şeklinde konuştu.

OTOMOBİL PİYASASINDA YENİ DÖNEM: TÜKETİCİ TERCİHLERİ DEĞİŞİYOR

Çalışkan, yüksek faiz oranları, krediye erişim zorlukları ve banka tasarruf mevduatlarının cazip getirileri nedeniyle alım kararlarının uygulanmasının zorlaştığını belirtti. Bu sebeplerden dolayı tüketicilerin 10 yaş ve üzeri araçlara yöneldiğini ifade eden Çalışkan, "Aracın yaşı ve kilometresi arttıkça bakım masrafları da artıyor, ancak bu durum alıcıların düşük model araçlardan vazgeçmesine engel olmuyor," şeklinde konuştu.

TÜKETİCİ TERCİHLERİ YENİDEN ŞEKİLLENİYOR

Çalışkan, önümüzdeki dönemde 10 yaş ve üzeri araçlara olan talebin devam edeceğini öngördüklerini belirtti. Bu trend, otomobil piyasasında kalıcı bir değişiklik yaratabilir ve tüketici davranışlarını etkileyebilir.