Aman Dikkat! Ev Sahipleri ve Kiracılar İçin Devrim Niteliğinde Bir Düzenleme Yolda

Ev Sahibi ve Kiracılar İçin Aidat Düzenlemesi: Yüzde 70'e Varan Zam Tartışmaları ve Yeni Sınırlamalar. Enflasyon Üzerinde Zam Yapanlara Hukuki İşlem. Detaylar Haberimizde!

Aman Dikkat! Ev Sahipleri ve Kiracılar İçin Devrim Niteliğinde Bir Düzenleme Yolda

Ev sahipleri ve kiracılar arasında gerginliğe neden olan aidat konusuyla ilgili olarak devletten yeni bir düzenleme yapılıyor. Site sakinlerini ilgilendiren bu düzenlemenin detayları haberimizde. İşte ayrıntılar...

Asgari ücretlilere yapılan yüzde 34'lük zamın ardından apartman ve site aidatlarına zam yapılması, tartışmalara yol açtı.

Sabah gazetesinin haberine göre, bazı site yöneticileri asgari ücret zammının çok üstünde aidat artışlarına gitti ve zam oranlarını yüzde 70'e kadar çıkardı. Bazı lüks sitelerde kira ve aidat miktarları neredeyse eşit hale geldi. Bu durum, bakanlığın harekete geçmesine sebep oldu.

Sınırlama: 2 Yıl

para-3.webp

Site aidatlarıyla ilgili hazırlanan proje kapsamında, tüm site yönetimlerinin profesyonel şirketler tarafından yönetilmesi planlanıyor. Bunun yanı sıra apartman yöneticileri sınavlara tabi tutulacak. Aidatlara enflasyon dışında zam yapılamayacak.

Yöneticilik süresi en fazla 2 yıl olacak. Mevcut yöneticilere sertifika zorunluluğu getirilecek. Ayrıca bakanlık, asgari ücretin ardından aidatlara zam yapan yöneticilerin kendilerine şikayet edilmesini istedi.

Enflasyon Üzerinde Zam Yapanlara Hukuki İşlem

Enflasyon oranlarının üzerinde zam yapan yöneticilere karşı hukuki işlemler yapılabilecek ve görevden alınabilecek.