Altını bu fiyattan alan karalar bağlayacak! İslam Memiş'ten görürseniz kaçın uyarısı

Altın alacaksanız bu haberi okumadan geçmeyin! İslam Memiş kritik açıklamalarda bulundu. Detaylar haberimizde.

Altını bu fiyattan alan karalar bağlayacak! İslam Memiş'ten görürseniz kaçın uyarısı

Altına olan talep arttı ve kuyumcular bulmakta zorlandı. Bu durumda dolandırıcı ortaya çıktı. İstanbul Kuyumcular Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Atayık, artan ilgiyle birlikte sahte ve düşük ayarlı altın sahtekarlığının da arttığını söyledi. Kuyumcu ve finans analisti İslam Memiş, internetten altın satın almak isteyenlere uyarıda bulundu.

İSLAM MEMİŞ ALTIN ALACAKLARI UYARDI

Altın fiyatları yükselişini sürdürüyor. Kuyumcular güvenli liman olarak görülen altına yönelik artan talebi karşılamakta zorlanıyor. Bunun sonucunda Darphane iki vardiyalı sisteme geçerek üretime başladı. Kuyumcular talebi karşılayamadıklarını söyleyince dolandırıcılar ortaya çıktı. Kuyumcu ve finans analisti İslam Memiş, fiziki altın alırken tanınmış ve güvenilir kuyumculardan altın alınmasını önerdi. Memiş, internetten altın almak isteyenlere şu uyarıda bulundu: "Ucuz altın diye bir şey yok. Şu anda kuyumculardan alınan altının spot fiyatı gram altının fiyatı 2.500 lira. 2 bin 500 liranın altına alamazsınız. Kimse 1 gram altını 2.450 liraya satamaz. Böyle fiyatlar bulursanız lütfen bu web sitesinden ayrılın. Çünkü o bir sahtekar. Altının fiyatı standart ve maalesef altını düşük fiyata bulma imkanı yok" sözlerini kullandı. Kuyumcu ve finans analisti İslam Memiş, şunları söyledi: "Altın fiyatlarındaki hızlı yükseliş ve yeni rekorların halkın altına olan talebini artırdığını belirtiyoruz. Özellikle son iki ayda 24 ayar 1 gram altın, 5 gram altın hem de 10 gram altın Darphane Genel Müdürlüğü tarafından gram ayar altın üretildi ve altın paralar basıldı. Çeyrek altın, yarım altın, dekoratif altın, cumhuriyet altını vb. tasarruflu ürünlerin arzında sorunlar olduğu ortaya çıktı. Bu sorunun ortak nedeni altın ya da altın madenlerine ulaşamamadır. Tabi yurt içi talep fazla olduğunda halkın altın bulmakta zorlanması gerekir. Fakat en önemlisi kuyumcuların altın bulmakta zorlanmasıdır. Kuyumcuların altın bulmakta zorlandığı bir ortamda maalesef halkın altına ulaşması da giderek zorlaşıyor.” Memiş, daha fazla dolandırıcının bu durumdan yararlandığı konusunda uyardı. “Sahtekarların ve dolandırıcıların çok aktif olduğu sosyal medya ve internet başta olmak üzere piyasada dolandırıcıların daha da baskın duruma geleceği gün geldi. Daha düşük karatlı bir sahteyi aynı gram altınla karşılaştırın. İnsanlar fiziki olarak piyasada altın bulamayınca internet üzerinden satmaya çalışarak saldırıya geçti. Türkiye'de bu tür dolandırıcılıklar genellikle altın fiyatlarının önemli ölçüde dalgalandığı düğün sezonu ve yaz aylarında meydana geliyor. Ancak son iki aydaki arz yönlü sorunlar, sahtecileri yeniden harekete geçmeye sevk etti. Biz halk olarak çok dikkatli olmamız gerekiyor. Yabancılarla altın alışverişi yapmayın. Altın kuyumculardan satın alınır. Halkımızın fiziksel olarak kuyumculardan alışveriş yapmayı tercih etmesi gerekiyor.

İslam Memiş Altın Alacakları Uyardı

Türkiye'de ünlü lüks markaların mağazaları var. Kesinlikle birlikte alışverişe çıkmalıyız. Web sitesinden sipariş vermeden önce Hazine'nin internet sitesinden bu rafinerinin altın üretmesine izin verilip verilmediğini kontrol etmelisiniz. Yani para bittiğinde yasa dışı işlemler maalesef artıyor. Altın kaçakçılığı, sahtecilik gibi olaylar yaşandı. Bu olayların tanınmaması ve önünün açılmaması için altın ithalat yasağının kaldırılması gerektiğine inanıyorum. Yasak ne kadar uzun sürerse vatandaşların paralarına fiziksel olarak erişmesi o kadar zor olacak." İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Atayık, "Altına erişimde sorun var. Bu sorun uzun süredir devam ediyor" dedi. Atayık şunları söyledi: "Bugünlerde çok fazla talep var. Altına hücum yaşanıyor. Yani bu tür şeyler her zaman seçimlerden önce oluyor ve belirsizlik var. Ancak bunun sadece geçici olduğuna inanıyoruz. Halkımız paniğe kapılmamalı. Kamuoyuna tavsiyemiz bu panikten çıkıp ihtiyaçlarınız doğrultusunda altına yatırım yapmanızdır. Kısa süre önce nane üretimimiz iki katına çıktı. Bu arz, talebi hızla karşılayacak ve fiyatlar normal seyrine dönecek. Bu nedenle artık halkın aşırı altın talebini frenlemesi gerekiyor. Fiyat farkı nedeniyle, bazı ihtiyatlı ve kötü niyetli insanlar bu altın paraları devalüe ederek ve başka şekilde halkı dolandırarak piyasaya geldiler. Bu arz, talebi hızla karşılayacak ve fiyatlar normal seyrine dönecek. Bu nedenle artık halkın aşırı altın talebini frenlemesi gerekiyor. Fiyat farkı nedeniyle, bazı ihtiyatlı ve kötü niyetli insanlar bu altın paraları devalüe ederek ve başka şekilde halkı dolandırarak piyasaya geldiler. Bu neden oldu? Halkın altına kolay erişimi olmadığı için üreticiler de altına kolay ulaşamıyor, ihracat büyük darbe alıyor ve altına ulaşamıyor. Dolayısıyla bu kotanın mutlaka kaldırılması gerekiyor. Bu kota kaldırılmazsa. Haberlerde 'Kaçak altın geldi, gümrükten geliyor.' diye duyuyoruz. Bu yüzden insanlar farklı yerlere başvuruyor.