Altında rekorlar rekoru yolda! Almak için belkide saatler kaldı: 250 TL birden fırlayacak

Altının gram fiyatı, ons altındaki yükselişin etkisiyle rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor.

Altında rekorlar rekoru yolda! Almak için belkide saatler kaldı: 250 TL birden fırlayacak

Altın piyasası rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor: 2250 TL için heyecan verici bir tarih belirlendi! Ons altındaki yükselişin etkisiyle altının gram fiyatı sürekli olarak tarihi zirvelere yükseliyor. Altının gram fiyatı, ons altındaki etkileyici çıkışın etkisiyle rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor. 2023 yılını 1900 TL seviyesinde tamamladıktan sonra, gram altın, 2024 boyunca yükselişini sürdürmeye hazırlanıyor.

Altın ve finans piyasaları uzmanı İslam Memiş, 2024 yılı altın tahminlerini kamuoyuyla paylaştı. Memiş, gram altının 2024 yılının ilk çeyreğinde 2250 TL seviyesine yükseleceğini öngördü.

Memiş, “2024 yılında gram altının fiyatı kademeli olarak 2500-2700-3000 TL seviyelerine yönelecek bir yükselişle karşılaşacak” diye ekledi.

Altın borcu olanlara dikkat!

Memiş, altın borcu olan bireylere de uyarılarda bulundu. "Altın borcu olan kişiler, yeni yılda gram altının 3000 TL seviyesini göz önünde bulundursun ve maliyet hesaplamalarını buna göre yapmaya özen göstersin" dedi.

gram altın

Altının yükseliş nedenleri

Altının değer kazanmasının temel sebepleri, küresel ekonomideki belirsizlikler ve enflasyon baskılarıdır. Küresel ekonomide resesyon endişelerinin artması ve enflasyonun yüksek seyretmesi, yatırımcıların güvenli liman olarak gördüğü altına olan talebi artırıyor.

Gram altın fiyatı tahmini nedir?

Memiş'in öngörülerine göre, gram altın 2024 yılının ilk çeyreğinde 2250 TL'ye ulaşacak ve ardından 2500 TL ile 3000 TL seviyelerini test edecek.

Ancak uzmanlar, altın fiyatlarının küresel ekonomideki gelişmelere bağlı olarak dalgalanabileceği konusunda uyarıyor.

UYARI: BU HABER YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR!