Altın fiyatlarında rüzgar tersine esiyor! İslam Memiş'ten altını olanlara beklenmedik uyarı

Altın fiyatları yükselişini sürdürürken yatırımcılar altının fiyatının düşüp artmayacağını merak ediyor. Peki bu durumda altın fiyatlarındaki yükseliş devam edecek mi? Altın yatırımcılarına dikkat çeken uyarı ise para piyasası uzmanı İslam Memiş'ten geldi.

Altın fiyatlarında rüzgar tersine esiyor! İslam Memiş'ten altını olanlara beklenmedik uyarı

Dünya piyasasında komisyonsuz gram altının satışı güne 2.246 liradan başlarken şu anda en düşük 2.240 lira, en yüksek ise 2.251 lira olmak üzere 2.178 liradan işlem görmekte. Kapalıçarşı piyasasında gram altın 2 bin 409 liradan alınıyor, 2 bin 433 liradan satılıyor.

Altın yükselecek mi düşecek mi?

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, son açıklamasında altın fiyatlarındaki artışa dikkat çekti ve yatırımcıları potansiyel olarak "oyunun kurallarını değiştirecek" koşullar konusunda uyardı. Memiş, beklenen değer kaybının yıl sonuna kadar gerçekleşebileceğini söyledi.

İslam Memiş'ten altını olanlara beklenmedik uyarı

"Fiyatların ons altın başına ~2.200 ABD dolarına yükseldikten sonra bir süre daha dengelenmesini bekliyoruz." diyen İslam memiş, altının önümüzdeki haftalarda ons başına 2.350 dolara ulaşmasını beklediğini belirterek, herhangi bir agresif fiyat artışının teknik olarak desteklenme durumunun gerektiğini vurguladı. Memiş, ayrıca ABD ve Çin tarafından gelen olumlu verilerin ons altını desteklediğini ancak teknik bir düzeltmenin muhtemel olduğunu da söyledi.

Bu durum altın fiyatlarındaki yukarı yönlü ivmeyi sürdürüyor. Uzmanlar, Fed'in faiz kararı beklentisi ve piyasa belirsizliği ortamında önümüzdeki dönemde dikkatli olunması gerekti konusunu vurguluyor. Altın fiyatlarındaki dalgalanmalar yatırımcılar için önemli fırsat ve riskler barındırmaktadır.