Altın fiyatlarında olmaz denilen oluyor! O tarihte 5000 TL... Sadece günler kaldı!

İslam Memiş'ten altın yatırımcılarına önemli bir uyarı geldi. Uzman isim, bir gün altının rekor rakamlara ulaşacağı konusunda hem altın yatırımcılarını hem de altın borcu olan kişileri uyarıyor.

Altın fiyatlarında olmaz denilen oluyor! O tarihte 5000 TL... Sadece günler kaldı!

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş'ten altın borçlularına ve altın sahiplerine uyarı geldi.

Altın yatırımcıları altının fiyatının nasıl olacağını merak etmeye ve araştırmaya devam ederken İslam Memiş de altın yatırımcılarının yakından izlediği biri olmaya devam ediyor. Uzman isim, sosyal ağ hesabından altının fiyatına ilişkin yorum yaptı.Altını ve gümüşü olanların nereye yatırım yapması gerektiği sorusunu yanıtlayan uzman, 2024 yılında piyasada yeni rekorların kırılacağını duyurdu.

UYARI: "Altın ödünç almayın"

Altın alacak olanların 2020 ve 1995 dolar seviyelerini takip etmeleri gerektiğini söyleyen İslam Memiş, 2024 yılında da altın borcu olanlara dikkatli olmalarını önerdi. "Altın borcuna girmeyin" diyen Memiş, altının 3 bin liralara kadar yükseleceğini söyledi. İslam Memiş de yaptığı açıklamalarda altın fiyatlarına ilişkin şunları aktardı:

İslam Memiş

“Bir ons altının fiyatı 2.043 dolardır. Bana bu hafta 2.000 dolar hatta 1995 dolara inebileceğini söylemiştim. Yine aynı tahminim doğru çıkıyor. 2000 dolardan 1995 dolara kadar destek seviyeleri var. Elbette yükseliş devam edecek. Ancak durum artık sakin ve istikrarlı olacak. Özellikle onsla ilgilenenler 2020 dolar desteğini dikkate almalı. 2020 daha aşağı düşerse 1995 dolar desteği olacak."

1 gram altının TL fiyatının 1965 ile 1975 TL arasında değiştiğini hatırlatan Memiş, dolara dayalı olması nedeniyle onstan pek etkilenmediğini ifade etti. Memiş, ayrıca gram altınla ilgili bir açıklama yaparak 2024 hedefimiz biliniyor. 2.000 dolar karşılığında 1.995 dolara düşen bir gram altın satın almalıyız." dedi.

ELİNDE ALTIN ​​OLAN İNSANLAR BUNU YAPMAYIN!

Elinde altın olanlara uyarıda bulunan Memiş, "Satmak için acele etmeyin. Altında yeni rekorlar oluşuyor. Yeni zirveler görünmek üzere. Ayrıca altın ödünç almayın." diye konuşurken açıklamasında Memiş, "2.700 lirayı, sonra 3.000 lirayı akıllarında tutsunlar ve öyle beklesinler. Böyle masraflarım olursa borca ​​girmeli miyim? Yapmamalı mıyım?" Borçlu muyum? Bunu düşünmesi gerekiyor." ifadelerini de kullandı.

2024'te döviz borçlanması konusunda uyarıda bulunan Memiş, "Yeni yıla 30 lirayla başlayacağız. 35-36 derken 45'le karşılaşabiliriz." şeklinde konuştu.

ÇEYREK ALTIN 5 BİN LİRA OLACAK!

İslam Memiş'in bu açıklaması çerçevesinde altının gramının 2024 ortası itibarıyla 2 bin 700 TL'ye ulaşması beklenirken, bu yıl sonunda 3 bin TL'ye, çeyrek altının ise 5 bin TL'ye ulaşması bekleniyor.