Altın, dolar, borsada parası olanlara altın gibi öneri! Kalemi kağıdı hazırlayın

Son zamanlar da altında ve borsa da yaşanan hareketlilik yatırımcının kafasını karıştırdı. Yatırımcılar altın ve borsa konusunda ne yapacaklarını şaşırdılar. Altın ve borsanın son durumu ile ilgili yatırım fikirleri ve daha fazlası için o uzman isim şok edecek tüyolar verdi. İşte detaylar…  

Altın, dolar, borsada parası olanlara altın gibi öneri! Kalemi kağıdı hazırlayın

Altın ülkemizde yatımcıların en gözde yatırım araçlarından birisi. Altın piyasasındaki dalgalanmalar yatırım yapacak olanları şaşırtıyor. O uzman isimden altın ve borsa ile ilgili kaçırılmayacak yatırım analizleri. Detaylar haberimizde…

banka

BU BİLGİLERİ PARAYLA ÖĞRENEMEZSİNİZ: DÜNYACA ÜNLÜ EKONOMİSTTEN ALTIN, BORSA VE GÜMÜŞ TAVSİYELERİ!

Kendisini tasarruf uzmanı olarak nitelendiren ekonomist Mert Başaran şu soruyu soruyor: Dövize mi yoksa faize mi yatırım yapmalıyız? Fiziki altın mı yoksa banka altını mı almalıyım? Sorularını yanıtladı. 100.000 lira ödeyerek alamayacağınız yatırım tavsiyeleri haberimizde...

Türkiye'nin yakından takip ettiği ekonomist Mert Başaran, altın yatırımı tavsiyesi verdi. Borsa İstanbul'un altına yatırım yapma ve yatırım yapma konusunda kararsız kalan yeni vatandaşları için oldukça faydalı açıklamalarda bulundu.

100 BİN LİRAM VAR NEREYE YATIRMALIYIM?

Ekonomist Mert Başaran: Dövize mi yoksa faize mi yatırım yapmalısınız? Sorusuna şu cevabı verdi:

Bence hiçbirine yatırım yapmayın, döviz yatırım değildir. Döviz parayı eritir, dolar da enflasyona neden olur. Son yıllarda dolar sürekli olarak enflasyonun gerisinde kaldığı için bu makul bir yatırım aracı değil. Diyelim ki faize koydunuz, faiz pek para kazandırmıyor ve parayı eritiyor.

Bu tutar yatırım amaçlı kullanılacaksa ve bu yatırım 1-2 yıl sürecekse bu durumda tutarın kripto para ya da borsa gibi farklı yatırım araçlarına yatırılması gerekmektedir. 3-4 ay yatırım yapmak isterse faiz ödemek zorunda kalacak. Uzun vadeli bir yatırım ise döviz ve faiz parayı eritecektir ve yatırım yapılmamalıdır.

FİZİKİ ALTIN MI, BANKA ALTINI MI?

Para kazanmak için banka kullanmak daha mantıklı görünse de fiziki altın yine de daha mantıklı. Çünkü fiziki altın aldığınızda onu satamazsınız. Fiziksel altın yerine sanal altın satın alırsanız, bunu bir gecede çevrimiçi olarak satabilirsiniz. Altını bankadan almanızı önermiyorum çünkü takası daha kolay.

GÜMÜŞ, FAKİRİN ALTINIDIR

Mert Başaran, gümüş almalı mısın? Soruya yanıt vermek için şu ifadeleri kullandı:

Fiziki gümüş de alabiliyoruz, ben altıncı kişiyim, altını her zaman daha makul bulurum ama gümüş için insanlar "fakirin altınıdır" derler. Yeterli paranız yoksa ne yapacaksınız? Amacımız parası olmayan insanlara yardım etmek. Bugün 1 gram altın alacak paranız yoksa, 100-200 liranız varsa gümüş alabilirsiniz. Altın almaya gücü yetmeyenler gümüş satın alabiliyor.

BORSA İSTANBUL'DA NEDEN PARA KAZANAMIYORUM?

Eşinizin veya arkadaşınızın tavsiyesi üzerine borsada hisse satın alırsanız para kazanamazsınız. İnsanların yaptığı en büyük hata 1-2 hisse senedi almaktır ve bu hisse senetlerinde hata yapma ihtimali yüksektir. Arkadaşlarına tavsiye veren kişiler size “hacimli” hisse senetlerinden bahsedecektir. Aldığınızda da para kaybedersiniz.

Ancak 20 hisse aldığınızda 2-3 hisse senedinin fiyatı düşse bile en az 4-5 hisse ciddi oranda artacak, 7-8 hisse ise normal bir şekilde artacak ve bu da sabırlı olmanıza yardımcı olacaktır. Sabır bu işin en önemli kısmıdır. Perakende yatırımcılar ve borsaya yeni girenlerin en az 20 hisse senedi seçip sepet oluşturması gerekiyor.

UYARI: BU HABER YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR