Altın biriktirenlere talih kuşu kondu! Bu rakamı görenin aklı başından gidecek

2024 yılı için altın yatırımı tüyoları geldi! İşte altın uzmanından gelen açıklamalar...

Altın biriktirenlere talih kuşu kondu! Bu rakamı görenin aklı başından gidecek

Yeni yılın yaklaşmasıyla birlikte altın piyasasındaki dalgalanmaları merak eden altın yatırımcıları için umut verici bir haber geldi. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, 2024 yılı altın fiyatlarıyla ilgili çarpıcı tahminlerde bulundu.

Memiş'in değerlendirmelerine göre, 2024 yılında gram altının fiyatı 2500 ile 2700 TL arasında seyredebilir. Bu tahmin, altın yatırımcılarını sevindiren bir gelişme olarak öne çıkarken, birçok kişi tarafından merakla beklenen altın piyasasının geleceğine dair önemli bir ipucu sunuyor.

İslam Memiş, altın yatırımı yapmayı düşünenlere önemli tavsiyelerde bulunarak, "Elinize geçen bir miktar parayı tasarruf amacıyla altına yatırmayı planlıyorsunuz. Diyelim ki, 1 yıl boyunca bu altını tutmayı düşünüyorsunuz. Ancak bankadan altın almak yerine Kapalıçarşı'dan almanız, olası bir ihtiyaç durumunda satış yaparken zarar etmemenizi sağlayacaktır. Çünkü Kapalıçarşı'da alım-satım makası çok daha düşüktür" şeklinde konuştu.

altın yatırımı

Altın fiyatlarının yanı sıra altın ithalatının da piyasayı etkilediğini belirten Memiş, "Altın ithalatının yasak olması ve üzerindeki vergilendirme, altın fiyatlarını etkiliyor. Örneğin, gram altının fiyatı şu an 1960 lira civarında seyrediyor ama olması gereken fiyat 1894 lira. Bankalar genellikle yüksek fiyattan satış yapar ve düşük fiyattan alır" dedi.

Bu gelişmeler, altın yatırımcılarının 2024 yılında bayram edebileceği bir döneme işaret ediyor. İslam Memiş'in açıklamaları, altın piyasasında gerçekleşen gelişmeleri anlamak ve doğru stratejiler oluşturmak isteyenler için önemli bir kaynak niteliği taşıyor.

NOT: BU HABER BİR YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.