Altın biriktiren bu 5 yöntemle parasını katlayacak! Zenginlerin gizlediği yöntem

Altın yatırımı yapanlara uzmanından altın tavsiyeler....

Altın biriktiren bu 5 yöntemle parasını katlayacak! Zenginlerin gizlediği yöntem

ALTIN YATIRIMI YAPACAKLARA 5 YÖNTEM! ALTINI NEREDEN TEMİN ETMEK DAHA MANTIKLI?

Altın yatırımı kuşkusuz en çok kazandıran yatırım yöntemlerini başında geliyor. Altın yatırımı yapmanın da kendi içinde çeşitleri bulunuyor. Siz altın yatırımı yapmayı nereden sağlıyorsunuz? Fiziki altın almak mı mantıklı ? yoksa bankalardan mı? İşte akla takılan tüm soruların yanıtı haberimizde…

altın

Altın yatırımın da kendi içinde avantajları ve riskleri bulunuyor. Sizler için uzmanına bu riskleri ve avantajları sorduk. İşte detaylar…

İstanbul Kuyumcular Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Atayık altın alırken dikkat edilmesi gereken konuları birer birer anlattı. İşte tüm detaylar….

Altın piyasası son günlerde oldukça hareketli geçiyor. Bu da yatırım yapan kişileri oldukça meraklandırdı. Sürekli olarak gram altının yeni rekorlar tazelediğine şahit oluyoruz. Bu neden ne de yatırım yapmak isteyenler en karlı yatırım şeklinin altında ne olduğunu merak ediyor. Serbest piyasada altının gramı 2 bin 400 TL'yi aştı ve Çeyrek altın ise artık 4 bin TL'nin üzerinde bulunuyor.İstanbul Kuyumcular Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Atayık altın alacaklara şu tavsiyelerde bulundu: ‘ Banka bankacılığını yapmalı. Biz kuyumcular olarak kendi işimizi yapıyoruz. Banka işlemlerini yapmıyoruz. Dolayısıyla banka da kendi işini yapmalı. Altın kuyumcudan almak en doğrusudur. Burada önemli olan güvenilir kuyumcudan alım yapmaktır. Hepimizin çevresinden kuyumcusu vardır. Resmi oda ve derneklere üye olan kuyumculardan gönül rahatlığı ile alım yapılabilir. Bu altını satarken makas çok az olacaktır. İstediği şekilde bunu bozdurabilir ancak bunu bankada yapamaz. Bankaya verdiğiniz bilezik geri bilezik olarak geri alamıyorsunuz. TL'ye çevriliyor yada diğer unsurlarla ödeme yapılıyor. Vatandaşın altın yatırımını kuyumcudan yapmaları daha doğru olur.. Altın için yatırım düşünülüyorsa farklı bir durum var. Çünkü kuyumcuda 14 ayar yüzüğü, kolyesi ve küpesi var. Düğünlerde takılan altınlar var. Külçe altın alıp insanlar boynuna takamaz. Bir daha çok ürünleri satışını istiyoruz. Bu istihdam sağlıyor, vergi geliri sağlıyor. Ancak külçe altın, gram altın ya da sarrafiye altın alırsanız bunu katma değeri yüksek değil. Bunu bizim kuyumcular üretmiyor. Biz altında ihracatta 2. Üretimde ilk 3'ün içerisinde Pazar payında ise ilk 5'te yer alıyoruz. Yani 20 milyar doların üzerinde bir kapasitemiz var. Vatandaşlar yatırım için külçe ya da gram altın tercih ediyor. Bunlarda işçilik ücreti yok ve makas çok açık değil ancak vatandaşlarımız bunları güvendikleri yerden almalı.. İnternetten alışveriş konusunda dikkatli olmalıyız. Biz İKO güvenci oluşturduk bunları gördükleri kuyumcu ya da sitelerden alabilirler. Biz İstanbul Kuyumcular Odası olarak alım satım yapan arasında anlaşma yapıyoruz. Vatandaş mağdur olduğunda kuyumcu ya da diğer unsurlar ile anlaşmazsa biz devreye giriyoruz. Biz burada hem vatandaşı hem esnafı korumayı hedefliyoruz. Biz İstanbul Kuyumcular Odası olarak güvenli alışverişi sağlamak istiyoruz..

1- BANKADA ALTIN HESABI AÇMAK: Yatırım hesabı veya altın hesabı açılması gerektiğini ifade eden Uzman Atayık bankadan altın almanın güvenli ve kısa sürede paraya çevrilebildiğini aktardı. Ama alımsatım yaparken de bankaların komisyonlarının yüksek olduğunu belirtti. Kuyumcudan altın alanlar için ise güvenilir ve bilinen kuyumcudan altın almanın doğru olduğunu ifade etti. Kuyumcularda alım satım da farkın oldukça az olduğunu belirtirken sahtecilik ve hırsızlık riskinin de bulunduğunu aktardı. İnternet üzerinden altn almanın da kendi içinde riskleri olduğunu ifade eden atayık, güvenilir kişilerin tercih edilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca altnın kargo ile gelmesinin de bir risk oluşturduğunu söyledi. Atayık altın sertifikasının da alınabileceğini belirtti. Her biri 0,01 gram altına denk geldiğini ifade eden Atayık Darphane Sertifikaları Borsa İstanbul'da ALTIN.S1 koduyla alınıp satılabileceğini belirtti. Bunun da getirisinin yüksek olduğunu ancak mevcut altın fiyatlarına göre fiyatının yüksek olduğunu belirtti. ALTIN FONU: Fon toplam değerinin en az % 80'i borsada işlem gören altın ve altına dayalı sermaye piyasası araçlarına yatırım yaptığını ifade eden Atayık iniş ve çıkışların dikkatli takip edilmesi gerektiğini söyledi.