Altın almak isteyenlere son fırsat! Gram altında düşüş sinyali: İslam Memiş tarih verdi

Kurban Bayramı öncesinde, İslam Memiş'ten altın ve para piyasalarıyla ilgili dikkat çeken uyarılar geldi. Memiş, önemli beklentilerini paylaşarak dolar ve altın konusunda önemli bir tahminde bulundu. Ayrıca, gram altın almak isteyenler için belirli bir tarih vererek yeni bir zirve öngördü. İşte detaylar...

Altın almak isteyenlere son fırsat! Gram altında düşüş sinyali: İslam Memiş tarih verdi

Kurban Bayramı öncesinde, ünlü analist İslam Memiş'in tv100.com'da yayınlanan "Tatil öncesi hangi bant aralığını takip etmeli?" başlıklı yazısında dikkat çeken uyarılar yer aldı. Memiş, piyasaların 1,5 gün açık olacağını ve salı öğleden sonra kapanacağını belirtti. Bayram tatili süresince yurt dışı piyasaları, gelişmeleri ve verileri takip etmenin önemli olduğunu vurguladı. Hafta boyunca Avrupa bölgesinden gelecek veri ve açıklamaların daha yoğun olacağını ifade etti.

İSLAM MEMİŞ'TEN PİYASA DEĞERLENDİRMESİ

islam memiş

Bist100 endeksinin 5.582 puan seviyesinden kapanış yaparak yeni giriş fırsatları verebileceğini öngören Memiş, stratejisinde herhangi bir değişiklik olmadığını belirtti. Dolar/TL kuru ve Bist100 endeksi arasındaki ilişkiyi takip etmeyi sürdüreceğini ifade etti. 5.400 puan seviyesinin altına sarkmadan alım için uygun seviyelerin olmadığını düşündüğünü belirtti.

Dolar/TL kurunun 25,23 liraya seviyesinden kapanış yaparak önce yatay sonra geri çekilmeleri takip edeceğini belirten Memiş, 24,00 ve 23,70 lira seviyelerini önemsediğini söyledi. Tatil öncesi dolar bulunduranların Euro, Sterlin, altın ve gümüş alımı için parite üzerinden güzel fırsatlar yakaladığını belirtti.

Euro/USD paritesinin 1,0894 seviyesinden kapanış yaparak 1,0850-1,0800 seviyelerinin bu yılın girişi için güzel fırsatlar sunduğunu belirten Memiş, 1,15 seviyesinin hâlen geçerli beklentisi olduğunu ifade etti ve tercihinin Euro'dan yana olduğunu belirtti.

Brent petrolün 74,40 dolar seviyesinden kapanış yaparak 79 dolara yükselmek isteyebileceğini ancak yükselişin kalıcı olmayacağını öngören Memiş, tekrar 76 dolara gerileyeceğini tahmin etti.

Ons altının 1.921 dolar seviyesinden kapanış yaparak 1.903-1.960 dolar aralığının geçerliliğini koruduğunu belirten Memiş, 1.910 dolar öngörümün geçen hafta gerçekleştiğini söyledi. 1.960 dolar seviyesini hedef olarak belirleyebileceğini ancak buradan tekrar satış gelebileceğini ifade etti. 1.900-1.920 dolar aralığı sonrasında hızlıca 2.150 dolar seviyesini hedef alabileceğini belirtti. 

Piyasada fırsatların bitmediğini ve dolar/TL kurunu sabırla takip etmeyi sürdüreceğini ifade eden Memiş, son alım sonrası hedef olarak 1.650 lira seviyesini beklediğini belirtti.

Ons gümüşün 22,43 dolar seviyesinden kapanış yaparak 22,00-23,60 dolar aralığını takip edeceğini söyleyen Memiş, kısa vadeli yükseliş isteği gösterebileceğini ancak tekrar satışla karşılaşabileceğini ifade etti. Gram gümüşün 18,21 lira seviyesinden kapanış yaparak yukarıda kısa vade için 18,80 direncinin bulunduğunu belirten Memiş, dolar/TL kurunda öngördüğü geri çekilmeler yaşanmadan alım için uygun seviyeleri risk olarak gördüğünü ifade etti. 20 lira seviyesini hedef olarak belirlediğini söyledi.

Bitcoin'in 30.939 dolar seviyesinde olduğunu belirten Memiş, Temmuz ayı için öngörüsünün aynı şekilde devam ettiğini ifade etti. 30-35 bin dolar aralığının geçerliliğini koruyacağını söyledi ve kontrolü elden bırakmadan bu aralığa yerleşeceğini belirtti.