Altın almak isteyenler için flaş öneri! Kararınızı çabuk verin: İslam Memiş uyardı

Altın ve dolar hakkında uyarılarda bulunan İslam Memiş, altın sahiplerini acil karar almamaları konusunda uyardı. Memiş, "Altın bulunduranlar hemen karar vermemeliler" ifadesini kullandı. İşte detaylar...

Altın almak isteyenler için flaş öneri! Kararınızı çabuk verin: İslam Memiş uyardı

Ons altın, 2.152 doların üzerine çıkarak tarihi bir rekor kırdı. ABD Merkez Bankası Fed, geçen yıl faizleri zirveye çıkarmıştı, ancak Fed'in son toplantı tutanakları 2024 yılında faiz indirimlerinin olacağını doğrulayan bir nitelik taşıyordu. Uzmanlar, yüksek faizden hoşlanmayan altın fiyatlarının 2024 yılında rekor seviyelere ulaşmaya devam edeceğini öngörüyor.

ALTIN SATACAKLAR DİKKAT

ALTIN

Yurt içinde ise dolar/Türk Lirası kuru, 30 Türk Lirası'na yaklaşarak artış göstermekte ve altının ons fiyatından destek alarak gram altın tarihi zirvelerini sürdürüyor. Altının gram fiyatı, son bir yılda yüzde 85'ten fazla değer kazanarak 2000 Türk Lirası seviyesinde dalgalı bir grafik çiziyor.

Gram altın fiyatlarıyla ilgili bir diğer önemli gelişme, geçen yıl açılan alış-satış makas farkındaki değişiklik. Bir dönem 200 Türk Lirası'na kadar çıkan makas aralığı, 20 Türk Lirası'na kadar gerilemişti. Ancak İstanbul Kuyumcular Odası'nın uygulaması İKO'ya göre, makas aralığının tekrar genişlediği görülmekte. Şu anda gram altın 2013 Türk Lirası'ndan satılırken, alış fiyatı ise 1842 Türk Lirası! Bu da 171 Türk Lira'lık bir farkı işaret ediyor.

Altının gram fiyatı konusunda uzman görüşleri de merak ediliyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, "Yılın ilk çeyreğinde 2200 Türk Lirası seviyesi, yılın ortasında 2500-2700 Türk Lirası seviyesi, yılın zirvesi olarak da 3000 Türk Lirası'nı göreceğiz" dedi. Ancak Memiş, dolar ve ons tarafındaki yükselişle birlikte elinde altın bulunduranların acele karar vermemeleri gerektiğini vurguladı. Jeopolitik gelişmelerin de altını desteklediğini belirten Memiş, yıl içinde düğün planları yapanların bu rakamları alım fırsatı olarak görmelerini önerdi. Gram altının dip fiyatının 2000 Türk Lirası olacağını da ekledi.

Altın fiyatlarındaki güncel durum ise şu şekilde:

- Ons altın: 2045 dolar

- Gram altın: 2.013 Türk Lirası

- Çeyrek altın: 3.474 Türk Lirası

- Cumhuriyet altını: 14.189 Türk Lirası

- 22 ayar bilezik: 2.013 Türk Lirası