Altın alacaklara son kez uyarı yapıldı! Dinlemeyen yıl boyu dizlerini dövecek

Altın güvenli liman olmayı sürdürüyor.Bu kapsamda yükselen altın fiyatlarıyla birlikte sahte malların durumu da artmaya başladı. Gram altının fiyatının 1.960 TL'ye ulaşmasının ardından sarraflar halka önemli tavsiyeler verdi.

Altın alacaklara son kez uyarı yapıldı! Dinlemeyen yıl boyu dizlerini dövecek

Altın fiyatları rekor üstüne rekor kırarken kuyumculardan peş peşe uyarılar yapıldı. Kuyumcu Serkan Kuyumcu, konuya ilişkin açıklamasında "Altın alırken çok dikkat edilmesi gerekli olan en önemli unsur güvendir. Güvenmediğiniz yerlerden altın almayın" dedi.

"ALTIN ​​CİDDİ BİR ŞEKİLDE ARTTI"

İnsanların en sevdiği yatırım araçlarından birisi olan altında, sahte altın ile gerçek altını ilk bakışta anlama durumunun zor olduğunu söyleyen sarraflar, insanları altın alırken dikkatli olmaları konusunda uyardı. Para değiştiriciler, altın satın almadan önce ürünleri dikkatlice incelemenizi, sertifikaları kontrol etmenizi ve güvenilir kaynaklardan satın almanızı tavsiye ediyor. Sarraf Serkan Kuyumcu, konuya ilişkin şunları söyledi:

“Altının modası hiçbir zaman geçmiyor, her zaman ilgi gören popüler bir yatırım aracı. Altın, en eski yatırım yöntemi olarak sayılırken tasarruf etmek isteyenlerin öncelikli tercihi olmaya da devam ediyor. Fiyatlar son günlerde ciddi oranda arttı. Bu durum bazı toksik insanların iştahını kabarttı. Bu nedenle vatandaşlarımıza mağdur olmamaları için güvendikleri kuyumculardan alışveriş yapmalarını tavsiye ediyorum. İnsanların internetten alışveriş yaparken güvenilir sitelerdeki güvenilir satıcılardan alışveriş yapması faydalıdır"

Altın alacaklara son kez uyarı yapıldı

"FATURA İSTENMELİDİR"

Altın alırken önemli noktalara çok dikkat edilmesi gerektiğini belirten Serkan Kuyumcu, “Altının karat, patent ve TSE belgelerine sahip olması gerekiyor. Satın alma işlemi sırasında herhangi bir şüpheli durumla karşılaşılması durumunda kuyumcudan alınan altın alım faturasının ibraz edilmesi gerekmektedir. Maalesef son dönemde altın fiyatlarında yaşanan artışlardan dolayı vatandaşlarımız kötü niyetli kişiler tarafından aldatılabilmekte, sahte ticaret sitelerine kurulan tuzaklarla dolandırılabilmektedir."

Serkan Kuyumcu, tüketicilerin güvenilir kuyumcu veya altın tüccarlarını tanıması ve onlarla birlikte çalışmasının dolandırıcılık riskini azaltacağını sözlerine ekleyerek, "Bu aynı zamanda altın ticareti işlemlerinde şüphe duyulması durumunda uzmanlardan ve iletişime geçilen yetkililerden destek alınması açısından da önemli bir adım. Altın alırken ve satarken dikkatli olmak tüketicilerin maddi kayıplara karşı kendilerini korumalarına yardımcı olacaktır." diye konuştu.