Akaryakıta Görülmemiş İndirim Beklentisi Öyle Bir Rakam Konuşuldu Ki

ABD’de ham petrolün 80 doların altına düşmesi, brent petrolün son 9 ayın en düşük seviyesine gerilemesi sonrası akaryakıtta beklenen indirim ile ilgili rakam geldi. sektör temsilcileri 5 liranın üstünde indirim olabileceği görüşünde.

Akaryakıta Görülmemiş İndirim Beklentisi Öyle Bir Rakam Konuşuldu Ki

Brent petrol uzun zamandan sonra tarihi seviyelere geriledi. Son 9 ayın en dibine inen petrol fiyatları ve ABD’de ham petrolün 80 doların altına düşmesiyle akaryakıt fiyatlarında büyük indirim beklentisi oluştu. Sektör temsilcileri tarafından indirim olacağı belirtilirken ortaya atılan rakam araç sahiplerini oldukça mutlu edecek.

5 Liranın Üstünde İndirim Beklentisi

Sektör temsilcileri tarafından ortaya atılan iddialara göre akaryakıta 5 liranın üzerinde indirim geçekleşebileceği belirtiliyor. Hem benzin hem de motorin fiyatlarına indirim yansıması bekleniyor. Ancak net rakam henüz belli değil.

Her ne kadar 5 liranın üzerinde indirim beklentisi olsa da akaryakıt fiyatlarında bugün hafif bir yükseliş başladı. Araç sahipleri de akaryakıt fiyatları yükselmeden indirimin pompaya yansıtılmasını bekliyor.

Brent Petrolde Büyük Kayıp

Rusya Ukrayna Savaşı ile yükselişe geçen brent petrolün varil fiyatı 130 doların üzerine kadar çıkmıştı. Bu fiyatlara gelirken ülkemizde akaryakıt fiyatları 30 liraya dayanmıştı. Ancak brent petrol özellikle Fed’in faiz politikaları sonrası gerilemeye başlamıştı. Son olarak 83 dolar seviyelerine kadar gerileyen brent petrol sonrası, araç sahipleri yaşanan bu indirimin akaryakıt fiyatlarına da yansımasını bekliyor.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /