Akaryakıt fiyatlarının şirazesi kayacak! O tarihte rekorun da rekoru zamma hazırlanın!

Son zamanlarda inişli çıkışlı bir seyir gösteren yakıt maliyetleri 40 Türk Lirası seviyesini aşarken, tanınmış iktisatçı İslam Memiş, bu kez otomobil sahiplerine zorlu bir dönem öngördü. Memiş, benzin ve dizel yakıt fiyatlarında beklenen tarihi zammı duyurdu ve Brent ham petrol fiyatlarında önemli bir artış beklentisini dile getirdi.

Akaryakıt fiyatlarının şirazesi kayacak! O tarihte rekorun da rekoru zamma hazırlanın!

Brent ham petrol fiyatlarındaki artış ve döviz kurlarındaki dalgalanmalar, akaryakıt fiyatlarının zaman zaman yükselmesine veya düşmesine sebep oluyor. Ancak fiyatlar 40 Türk Lirası’nı geçti ve 45 TL’ye doğru istikrarlı bir yükseliş gösteriyor. Geçtiğimiz Cuma günü uygulanan zamlarla birlikte benzin ve motorin fiyatları 42 TL’ye dayandı, bu durum araç sahipleri için endişe kaynağı oldu. Finansal Piyasalar Uzmanı İslam Memiş, yaptığı açıklamada, akaryakıt fiyatlarında beklenen büyük zammı işaret ederek araç sahiplerini hazırlıklı olmaları konusunda uyardı.

akaryakıt-zammı

AKARYAKITA EKSTRA ZAM HABERİ GELEBİLİR

Memiş, "Bu hafta pompa fiyatlarında yeni zam haberi bekliyorum. Brent petrol 88 doları zorlayabilir. Ekstra yeni zam haberleri bekliyorum. Seçim öncesi beklediğim kredi destek haberlerini de takip edeceğim" dedi.

En son yapılan fiyat güncellemeleriyle, İstanbul’un Anadolu Yakası’nda benzinin litresi 41.99 TL, motorinin litresi 41.83 TL olurken; Avrupa Yakası’nda benzin 42.08 TL, motorin ise 41.90 TL’den satışa sunuluyor.