Aile hekimliklerinde flaş değişiklik! 81 ilde geçerli olacak!

Aile hekimliği adına güncel dönem başlıyor! Tüm illerde geçerli olacak! Detaylar haberimizde.

Aile hekimliklerinde flaş değişiklik! 81 ilde geçerli olacak!

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu aile hekimliği konusunda konuştu. Memişoğlu, 27.000 aile hekiminin "sağlık danışmanı" olarak görev yapacağını belirterek, "İnsanları aile hekimliği işlerine başvurmaya teşvik edecek adımlar atacağız." ifadesini kullandı. Tüm detaylara haberimizi okuyarak ulaşabilirsiniz.

SAĞLIK BAKANI AİLE HEKİMLİĞİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR YAPTI

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu Ankara'da basın mensuplarıyla buluştu. Memişoğlu, bakanlığın yol haritasını açıkladı ve halkın aile hekimlerine danışmasının teşvik edildiğini söyledi. Memişoğlu, "Birinci basamak sağlık hizmeti veren aile hekimliğini güçlendirirken, insanları aile hekimine gitmeye teşvik edecek önlemler alacağız. Sorunun özüne inip kökünden çözeceğiz. Aile sağlığı merkezinin kurumsal kültürünü daha üst seviyeye taşıyacak ve merkezle birlikte ikinci ve üçüncü basamak sağlık tesislerini birleştireceğiz” şeklinde konuştu. Memişoğlu sözlerine şöyle devam etti: "Hizmetime başladığımda ilk işim Kahramanmaraş'taki Aile Sağlığı Merkezi'ne, ardından eczaneye gitmek oldu. Güçlendirme yalnızca bir bakan olarak benim tarafımdan ya da bakanlık olarak bizim tarafımızdan sağlanmaz. Bunu sosyal politikamız ve bakanlığımızın ana politikası haline getireceğiz. Hem tıp uzmanları hem de toplum için tıbbi sistemi iyileştirmeye çalışacağız. 

Sağlık Bakanı Açıklamalar Yaptı

Kamu sektörü ne yaparsa yapsın, insanlar sağlıklarının korunmasına katkıda bulunmadıkça başarılı olamaz. Çünkü toplumun buna inanması ve kabul etmesi gerekiyor. Şehir hastanelerine ‘sağlığın fiziksel şaheserleri’ diyorum. Türkiye'nin geleceğine dair sağlık bilgisi üretebileceğimiz, sadece hizmet sektöründe değil, Türkiye'nin gurur duyduğu bilim ve teknoloji alanında da araştırmalar yapabileceğimiz bir yer olarak bir şehir hastanesi planlıyoruz. Şehir hastanelerinde yalnızca yan hizmetler şirketler tarafından yürütülmektedir. Özel sektörün gelişimi aynı zamanda kamu sektörünün gelişimini de desteklemektedir. Şehir hastanelerinde bazı değişikliklere ihtiyaç duyulabilirken, hastanelere yönelik olumsuz bir imaj oluşturmak hata olur."