Su parasına arsa satılıyor! Metrekaresi 3 TL'ye kapış kapış satılacak!

Türkiye'nin belirli bölgelerinde ve Avrupa ülkelerinde başarılı olan ucuz ev kampanyalarına karşılık, ucuz arsa kampanyası adı verilen yeni bir girişim başlatıldı. İşte detaylar…

Su parasına arsa satılıyor! Metrekaresi 3 TL'ye kapış kapış satılacak!

Avrupa'da uygun fiyatlı konutların popülaritesinin ardından arsalar ana odak noktası haline geldi. İsveç'in Göteborg kentine 150 kilometre uzaklıktaki Götene kasabasında 3 TL fiyatla satışa sunulan arazilere ilgi yoğun oldu. Detaylar haberimizde…

arsa

METREKARESİ 3 TL'YE SATILIK ARSAYA REKOR BAŞVURU

İsveç'te metrekaresi 3 lira olan satılık ucuz arsa dünya çapında büyük ilgi gördü ve rekor sayıda başvuru aldı.

UCUZ EVDEN SONRA UCUZ ARSA DA SATILIYOR.

Avrupa'nın birçok ülkesinde nüfusu artırmaya yönelik düşük maliyetli konut kampanyalarının ardından ucuz arsa kampanyaları da başlatıldı.

İtalya, Fransa ve Hırvatistan gibi ülkelerde 1 euroya ev satma furyasının başlamasının ardından İsveç, ucuz arsa kampanyası başlattığını duyurdu. İsveç'in son dakika açıklamasında 30 kuranın olduğu belirtildi. Arsa satılık olup, bu arazinin çok düşük fiyata satıldığı öğrenildi.

Habertürk'te yer alan bilgiye göre, Göteborg'a 150 kilometre uzaklıktaki Gothene belediyesinin, nüfusu artırmak amacıyla konut yerine belirlenen arsaları doğrudan satışa sunduğu bildirildi.

Nüfusu 10 binin altında olan kentin nüfusunu artırmak için belediye, metrekaresi 3,2 TL'ye karşılık gelen 1 İsveç kronuna arsa satışına başladı. Satışa sunulan arsalara baktığımızda en küçük arsanın 850 metrekare, en büyüğünün ise 1200 metrekare olduğunu gördük. Dolayısıyla hesaplamalar yapıldığında arsanın eşdeğer TL değerinin 2 bin 560 liradan 3 bin 840 liraya kadar çıktığı görülüyor.

Ortalamaya baktığımızda İsveç'in Götene şehrinde 3 bin liraya arsa satışı yapıldığını görüyoruz.

NEDEN UCUZA ARSA SATIŞI YAPILIYOR?

Son dakika açıklamasında Götene Belediye Başkanı Johan Månsson, şehrin uzun süredir düşük doğum oranına ve yaşlanan nüfusa sahip olduğunu, bu nedenle bölgedeki nüfusu artırmak için bu yöntemi kullandıklarını söyledi.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Arsa satın almanın belirli koşulları vardır. Araziyi açık artırmaya çıkarabilmek için öncelikle bir İsveç bankasında hesabınızın olması gerekiyor. Arsa alıcılarının 2 yıl içerisinde tatil yeri veya kalıcı ev yaptırması gerekiyor. Evin 2 yıl içinde tamamlanmaması durumunda para cezası kesilecek ve arazi belediyeye devredilecek.

DAHA FAZLA SATIŞ OLACAK: BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

Belediye başkanı son dakika açıklamasında, yeni satışların bölgede özellikle genç nüfusun artırılması amacıyla nüfusun artırılması amacıyla yapılabileceğini söyledi. Şöyle konuştu: “Hala çok arazimiz ve oturup daha ileri gitmek için bir şeyler yapıp yapamayacağımıza bakmamız gerekecek" dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü” Kırsal kesimde sakin bir yaşam arıyorsanız sizlere yüksek bir yaşam kalitesi, mükemmel bir kombinasyon sunabiliriz” diyor. Başvuru için belediyeye başvurmanız gerekmektedir.