Aile Bakanlığı'ndan yeni destek kapısı! Bu şartı sağlayanlara 1900 TL maaş verilecek

Aile Bakanlığı, dar gelirli ihtiyaç sahibi ailelere yardım elini uzatmaya devam ederek bu sefer çalışmayan ev hanımlarını hedef alıyor. Özellikle dul ve yetim aylığı almak isteyen kadınlara yönelik müjdeli bir haber duyuruldu. Kadınlara yönelik düzenli destek ödemeleriyle ilgili ayrıntılar açıklandı. İşte detaylar...

Aile Bakanlığı'ndan yeni destek kapısı! Bu şartı sağlayanlara 1900 TL maaş verilecek

Aile Bakanlığı, ev hanımlarının ekonomik güvenliklerini sağlamak ve onlara destek olmak amacıyla özel bir program başlatmaya hazırlanıyor. Bu yeni program, çalışmayan ev hanımlarına düzenli destek ödemeleri yapmayı hedefliyor. Özellikle dul ve yetim aylığı almak isteyen kadınlar, bu desteklerden faydalanma imkanına sahip olacaklar.

Programın ayrıntılarına göre, destek ödemeleri, ihtiyaç sahibi olan ve ev hanımlığı yapan kadınların ekonomik sıkıntılarını hafifletmek amacıyla belirlenen kriterlere göre gerçekleştirilecek. Kadınların başvuruları değerlendirildikten sonra, belirli bir miktar düzenli ödeme almaları sağlanacak.

Bu program ile ev hanımlarının maddi güvenliklerinin sağlanması ve ekonomik olarak desteklenmeleri hedefleniyor. Özellikle dul ve yetim aylığı almak isteyen kadınların bu desteklerden yararlanabilmesi, onların hayatlarını kolaylaştıracak ve gelecek kaygılarını azaltacak bir adım olarak görülüyor.

Aile Bakanlığı'nın bu girişimi, ev hanımlarının emeklerinin ve katkılarının değerinin farkında olduğunu gösteriyor. Program, ev hanımlarının ekonomik bağımsızlık ve güvenceye sahip olmalarını destekleyerek, toplumun her kesimindeki kadınlara eşit fırsatlar sunmayı hedefliyor. Bu şekilde, ev hanımları da kendi yaşamlarını yönetme konusunda daha fazla özgürlüğe sahip olacak ve aile ekonomisine katkıda bulunabilecekler.

4 BİN 125 LİRAYA KADAR DESTEK

ödeme

Eğer sigortalı olarak çalışan bir kişinin eşi vefat ederse ve geride eş veya çocuk bulunmuyorsa, anne veya babaya maaş bağlanabilir. Vefat eden kişinin son maaşının yüzde 75'i eşe, eğer eş çalışıyorsa yüzde 50'si hesaplarına aktarılır. Eğer vefat eden kişinin iki veya daha fazla yetim çocuğu varsa, eş için yüzde 50, çocuklar için ise yüzde 25 oranında maaş ödemesi yapılır.

2023 yılında en düşük emekli maaşı 5.500 TL olarak belirlenmiştir. Buna göre, vefat eden kişinin eşi için yüzde 25'lik kısım 1.375 TL, yüzde 50'lik kısım 2.750 TL ve yüzde 75'lik kısım ise 4.125 TL olarak hesaplanır.

Üniversiteye giden çocuklar, 25 yaşına kadar maaş ödemesinden faydalanabilirken, erkek çocuklar 18 yaşına geldiğinde bu desteği alamaz. Ancak kız çocukları, evleneceği güne kadar düzenli destekten her ay yararlanabilir. Aile Bakanlığı, kadınlara yönelik bu destek programıyla ihtiyaç sahibi ailelere yardımcı olmayı amaçlamaktadır.