Aile Bakanlığı Son Dakika Duyurdu! 15 Bin TL Bayram Desteği O Şartla Verilecek

İhtiyaç sahibi kişilere aile Bakanlığından son dakika duyurusu. Şartları taşıyan hanelere bayram öncesi 15.000 TL nakit desteği verilecek. Milyonlarca kişi başvuru yapabiliyor.

Aile Bakanlığı Son Dakika Duyurdu! 15 Bin TL Bayram Desteği O Şartla Verilecek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın dar gelirli ve ihtiyaç sahibi hanelere yönelik sosyal yardım ve destek projeleri devam ediyor. Milyonlarca ailenin yararlandığı destek ödemeleri ile ilgili yeni haberler var. Aile Bakanlığı, bayram öncesi başvuru yapan hanelere tek bir şartla 15.000 TL nakit destek sağlayacak. 15.000 TL sosyal yardım desteği için şartlar netleşti. Peki, başvuru şartları neler? Kimler devletten sosyal yardım alabilir? 15.000 TL nakit desteği ile ilgili tüm şartlar haberimizde…

Devletten ihtiyaç sahibi hanelere sosyal yardım ve destek ödemesi imkanları hız kesmeden devam ediyor. Özellikle 2023 yılının başından bu yana devletin verdiği sosyal yardım ödemeleri vatandaşa adeta İlaç gibi geliyor. Çünkü ekonomik koşullar her geçen gün zorlaşmaya devam ediyor vatandaşlarda geçim sıkıntısı yaşıyor. Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi aileleri için bayram öncesi de sosyal yardım müjdesi geldi. Devlet hane başına tam 15.000 TL yardım imkanı sunacak. İhtiyaç sahibi aileler tek şartla bu yardım ödemesini alabilecek. Bayram desteği için başvuru şartları aile Bakanlığı tarafından açıklandı. Peki, kimler bayram yardımı alabilir? 15.000 TL devlet desteği için şartlar neler?

HANELERİN GELİR KRİTERİNE BAKILIYOR

Devletten 15.000 TL sosyal yardım parası almak isteyen aileler için gelir kriteri önemli. Bu yardım için hane içinde kişi başına düşen gelir durumuna bakılıyor. Eğer hane içinde kişi başına düşen gelir Asgari ücretin üçte birinden az ise yardım için başvuru yapılabiliyor. Yani hane geliri başvuru için büyük önem taşıyor. Başvuru işlemleri e-devlet’ten yapılıyor ya da isterseniz SYDV’lere giderek de bizzat başvuru yapmanız mümkün. Başvuru esnasında İhtiyacınız olan tek şey T.C kimlik kartınız. Çünkü başvuru T.C kimlik no’ya göre değerlendiriliyor. Diğer yandan hane İçinden bir kişinin de başvuru yapması yeterli oluyor.

DESTEK MİKTARI 15.000 TL’YE KADAR ÇIKIYOR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın bayram öncesi vereceği destek ödemesinin miktarı 15.000 TL’ye kadar yükseliyor. Yine hane geliri verilecek olan destek miktarı içinde büyük önem taşıyor. Çünkü hanedeki gelir ne kadar az ise destek miktarı o kadar yükseliyor. Başvuru işlemlerini tamamlayan hanelerin ödeme işlemleri ise Ziraat Bankası aracılığıyla ya da PTT üzerinden yapılıyor. Eğer PTT kartınız varsa ödemenizi doğrudan bankamatik kartı ile de alabilirsiniz. Başvuru için sadece birkaç gün süreniz kaldı. Çünkü bu ödeme bayram öncesi hesaplara geçecek.