81 ildeki memurlara soğuk duş! Bu olursa memurlar maaş alamayabilir!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in göreve başlamasının ardından Türkiye ekonomisindeki dönüşümü analiz eden Gustavo Medeiros, "memur maaşları dondurulabilir" demesi şok etkisi yarattı. İşte ayrıntılar.

81 ildeki memurlara soğuk duş! Bu olursa memurlar maaş alamayabilir!

Dünyanın en saygın yayınlarından Financial Times'ın yazarlarından Gustavo Medeiros, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in ardından Türkiye ekonomisindeki dönüşüme ilişkin yaptığı analizde "memur maaşlarının dondurulabileceğini" söylemesi büyük şok yarattı. 

ekonomi

Financial Times yazarı Gustavo Medeiros, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in göreve başlamasından bu yana Türkiye ekonomisinin geçirdiği dönüşümü analiz ederek, şunları söyledi: "Açıkların azaltılması aynı zamanda devlet memurlarının maaşlarının dondurulması gibi sert önlemleri de içerecek."

Financial Times yazarı Gustavo Medeiros, yeni reformların Türkiye'yi yeniden yatırımcı dostu hale getirdiğini ancak belirsizliğin devam ettiğini belirtti.

"Gelişen piyasa yatırımcıları için Türkiye geri döndü. Ankara'nın ekonomik liderliğinde büyük bir sinyal değişikliği yaşandı" denildi ve analize şu cümleleri ekledi:

"Birçok başarısız başlangıçtan sonra, Erdoğan'ın bu ortodoks politikadan vazgeçip vazgeçmeyeceği sorusu hala ortada. Ancak bu sefer reformlar haklı görünüyor. Erdoğan'ın liranın istikrarının artık popülerliğine bağlı olduğunu fark ettiğini düşünüyoruz."

Dünya'ya göre Gustavo Medeiros'un yazısında en dikkat çeken nokta, sıkı tedbirler kapsamında memur maaşlarının düzenlenmesi beklentisi.

Medeiros şunları söyledi: "Açıkların azaltılması, önümüzdeki yıllarda memur maaşlarının dondurulması gibi bazı sert önlemleri de içeriyor."