4A 4B emeklileri çift maaş alacak! Beklenen tarih açıklandı!

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine müjde! Emeklilere çift maaş verilmesi kararı gündeme bomba gibi düştü..

4A 4B emeklileri çift maaş alacak! Beklenen tarih açıklandı!

Hükümet, emeklilik sisteminde radikal bir değişikliğe giderek emeklilere çift maaş alma olanağı sunuyor. Ağustos ayının sonundan önce emeklilerin hesaplarına iki maaş yatırılacak. Bu büyük fırsatın tamamlayıcı emeklilik sistemiyle hayata geçecekği belirtilirken düzenleme milyonlarca emekliye ek gelir kapısı açacak.

Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi (TES) Nedir?

Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi kısa adıyla TES, işveren, devlet ve çalışanların katkıları ile kurulan ve emeklilerin ikinci maaş almasına olanak sağlayan bir fon sistemidir. Sistem, mevcut bireysel emeklilik sistemine (BES) ek olacak ve emeklilik avantajlarının artırılmasını amaçlıyor. Sisteme getirilen çalışanlar emekli oldukları zaman daha yüksek maaş alabilecekler.

4A 4B emeklileri çift maaş alacak! Beklenen tarih açıklandı!

Kimler çift maaş alabilir?

Bu yeni sistem özellikle SSK ve Bağ-Kur üyelerine büyük avantajlar sunuyor. TES, ile hem mevcut emekliliğinizi hem de ek maaşınızı alabileceksiniz. Sistemdeki herkes emekli olduğunda çift maaştan yararlanabilecekler. Fakat, bu sistemin detayları ve işleyişi Ekim ayında Türkiye Büyük Millet Meclisi açıldığında netleşecek.

Sisteme ilişkin çalışmalar hızla devam ederken sistemin ne zaman yürürlüğe gireceği belli değil ancak düzenlemenin Ekim ayında TBMM Genel Kurulu açıldığında TBMM'ye sunulması ve uygulamaya konması bekleniyor.