36 ilde evi olmayana müjdeli haber! TOKİ sudan ucuza konut satışına start verdi

Yıllarca kirada oturan ev sahibi olayı dileyen milyonlarca vatandaşın hayallerini gerçekleştiren TOKİ yeni projeler üretmeye devam ediyor. Bu şehirler de yaşayanların yüzünü güldürecek sıcak bir gelişme yaşandı. İşte detaylar…

36 ilde evi olmayana müjdeli haber! TOKİ sudan ucuza konut satışına start verdi

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşa umut ışığı olan TOKİ yeni projeleri ile o şehirlerde yaşayan vatandaşın yüzünü güldürecek. Detaylar haberimizde…

dizi

TOKİ 36 İLDE TAKSİTLE KONUT VE İŞYERİ SATACAK: İŞTE EV FİYATLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI 2024

Son dakika haberi: TOKİ 36 ilde konut ve işyeri satışı yapacağını duyurdu. Satış gereksinimleri, ev fiyatları ve detaylara ilişkin bilgilere yazımızdan ulaşabilirsiniz.

SON DAKİKA: TOKİ 36 İLDE KONUT VE İŞYERİ SATIŞI YAPACAK.

Toplu Konut İdaresi Emlak Müzayede ‘den son dakika açıklaması yapıldı. Açıklamada konut ve iş yeri satışının 36 ilde gerçekleştirileceği belirtilirken, satışın iki seçeneğe göre gerçekleştirileceği açıklandı. Duyuruya baktığımızda ev ve işyeri satışlarının 72 ayda yüzde 25 ya da 60 ayda yüzde 15 düşeceğini görüyoruz. Emlak Müzayede'nin yaptığı satışlara baktığımızda başvuruların başladığını görüyoruz. Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlarımız için söz konusu olan konutlarla ilgili tüm ayrıntılar haberimizde….

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

 "Toplu Konut İdaresi'ne (bundan sonra İdare olarak anılacaktır) ait gayrimenkuller, Emlak Yönetimi Hizmetleri ve Ticaret A.Ş kuruluşunun (bundan sonra Emlak olarak anılacaktır) düzenlediği ihale toplantılarında alınan tekliflerin değerlendirilmesi yöntemine göre satışa sunulmuştur. Konut)'ta son dakika barınma ve çalışma koşulları şöyle açıklandı:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olup 18 yaşını doldurmuş ve Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına göre kurulmuş tüzel kişilerdir.

Basitçe ifade etmek gerekirse, söz konusu ihaleye ev sahibi olsun veya olmasın 18 yaşını dolduran herkes ikamet şartı aranmaksızın katılabiliyor.

EVLER NASIL?

Satılık evlere baktığımızda taksitle satılan 1+1, 2+1 ve 3+1 evlerin olduğunu görüyoruz, evlerin alanı şu şekilde:

1+1 = 61,10 ila 65,10 metrekare arası.

2+1 = 74,65 ila 86,92 metrekare arası.

3+1 = 106,63 ila 114,17 metrekare arası.

SATIŞLAR NASIL OLACAK?

Açık artırmaya katılanlar, evi satın aldıktan sonra iki seçeneği kullanarak ödeme yapacak. Yüzde 15'i peşin, kalan tutar 60 ay vadede ödenecek. Veya yüzde 25 peşinattan sonra kalan tutar 72 ay vadeli olarak TOKİ'ye ödenecek.

HANGİ İLLERDE SATIŞ YAPILACAK? FİYATLARI NE KADAR?

Satışı yapılan iller aşağıdaki dosyada detaylı olarak yer almaktadır. Söz konusu dosyada satışı yapılan gayrimenkulün konumu, adresi, durumu, fiyatı ve diğer detaylar yer alıyor.

Başvuru detayları aşağıdaki gibidir:

BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

Başvuru sahibi öncelikle tescil ettirmek istediği mülkü tanımlamalı ve söz konusu mülkün tahmini değerine göre bir teminat beyan etmelidir. Teminata ilişkin açıklamada, “İhale toplantısına katılan gerçek veya tüzel kişiler, katılım teminatını T. Halk Bankası A.Ş.'nin tüm şubelerine ibraz edeceklerdir. Ve T.C. Ziraat Bankası A.Ş. toplantıdan önce. Almak istediği mülk miktarı kadar teminat yatırması gerekiyor." "Zorunlu olduğu" açıkça belirtilerek, tahmini fiyata göre garanti tutarı şu şekilde veriliyor:

Tahmini gideri 699.999.- TL'ye kadar olanlara 40.000.- (kırk bin) TL,

 Tahmini gideri 700.000- 1.499.999.- TL'ye kadar olanlar için 100.000.- (Yüzbin) TL,

Tahmini gideri 1.500.000- 4.999.999.- TL'ye kadar olanlar için 200.000.- (İkiyüzbin) TL,

Tahmini gideri 5.000.000.-TL ve üzerinde olanlara 500.000.- (Beş Yüz Bin) TL.

Bankaya para gönderip dekont aldıktan sonra aşağıdaki linke göre özellikleri yazdırıp doldurup imzalamanız gerekiyor. İmzalandıktan sonra bu belgeleri kimlik belgelerinizin bir kopyasıyla birlikte Emlak Müzayede'ye göndermeniz gerekmektedir.