2-3-4 evi olanlar yandı! Bakanlıktan çıkan haber karalar bağlatacak

İkinci bir eve sahip olan herkes daha yüksek vergi ödemek zorunda kalacak. Konuya ilişkin detaylar haberimizde..

2-3-4 evi olanlar yandı! Bakanlıktan çıkan haber karalar bağlatacak

Konut inşaatlarına ilişkin yeni düzenlemeler getirildi. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten gelen son bilgiler, ikinci bir evi veya pahalı ev sahibi olanlardan yüksek vergi alınabileceğini ortaya koydu.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, piyasayla ilgili önemli bir değerlendirme yapmak ve yapılması gerekenleri değerlendirmek üzere iş dünyası ve bankacılık sektörü temsilcileriyle bir araya geldi. Burada bir konuşma yapan Bakan Şimşek, konut sektörü için yeni düzenlemelerin yapıldığını söyledi.

"Kredi kartı faizleri artmayacak"

Bakan Şimşek'e yöneltilen 'Kredi kartı taksit ödemeleri artacak mı?' şeklinde soruya Şimşek, para politikasında sıkılaşmanın sürdüğünü ve bu bağlamda faiz oranlarının düşük kalacağını söyleyerek yanıt verdi.

"KKM zamanla sona erecek"

Döviz koruma mevduatı hesaplarına ilişkin açıklamada bulunan Bakan Şimşek, KKM'nin hemen tamamlanmayacağını, zamanla çıkışlar sağlanarak aşamalı olarak sonlandırılacağını, bir sonraki adımın şirketlere yönelik vergi muafiyetlerinin kaldırılması olacağını söyledi.

İkinci evi olanlara yüksek vergi

"Hedeflere göre asgari ücret artışı"

Bakan Şimşek, şimdilerde sürdürülen asgari ücret görüşmelerine de değinerek, yeni değerin hedef enflasyon oranı üzerinden yapılacak değerlendirmeye göre belirleneceğini aktardı.

"Yüzde 25 kira artışı"

%25 kira artışı kısıtlaması 1 Temmuz 2024'te sona erecek. Bakan Şimşek yüzde 25'lik artış sınırının uzatılmayacağını ifade etti.

İkinci evi olan herkese vergi geliyor!

Konut piyasasında fiyat dalgalanmalarının önlenmesi amacıyla birden fazla ev sahibi olan kişilere yeni bir vergi getirileceği açıklandı. İkinci evlerin daha yüksek vergiye tabi olacağı belirtilirken verginin evin değerine göre alınacağı bildirildi.