1 saniyenin bedeli 3 lira oldu! Artık ona da el değmeyecek

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından mobil iletişim hizmetleri için maksimum ücretleri güncelledi. Cep telefonu ücretleri yüzde 65 arttı. Yeni tarifeye göre yurt içi aramalar dakikası 3 lira 12 kuruş, yurt dışı görüşmelerin dakikası ise 31 Lira 5 kuruş olacak. En pahalı hizmet “numara değişikliği”dir.

1 saniyenin bedeli 3 lira oldu! Artık ona da el değmeyecek

Yeni düzenlemeler, altı ay önce belirlenen oranlara göre %28'e varan fiyat artışlarına yol açtı. 1 Nisan 2024 tarihi itibariyle geçerli olacak yeni tarifeye göre mobil hizmetlerin maksimum fiyatı yıllık %65 oranında artacak.

BİR DAKİKANIN BEDELİ: 3 LİRA 12 KURUŞ

Peki yurt içi ve yurt dışı aramaların dakikası ne kadar? Yeni tarifeye göre, daha önce dakikası 2,45 TL olan yurt içi cep telefonu görüşmesi yüzde 27,34 artışla dakikası 3,12 TL'ye yükseldi. Benzer şekilde yurt dışı arama dakika ücreti de 24,57 TL'den 31,35 TL'ye yükseldi.

En pahalı hizmet "numara değişikliği"... Numara değiştirme hizmet bedeli 136,52 liraya çıkarıldı. Hat devir bedeli 59,83 liraya çıkarılırken, isim ve unvan değişikliği bedeli ise 40,86 lira oldu.

mobil iletişim hizmetleri için maksimum ücretleri

Faturayla birlikte gönderilen her detay sayfasının fiyatı ise 4 lira 9 kuruş olarak belirlendi. SMS ücretleri yurt içi aramalarda 2 lirea 23 kuruş, yurt dışı aramalarda ise 5 lira 51 kuruştur. Bilinmeyen numaraları aramanın ücretide dakikası 8 lira 84 kuruşa çıktı.

Yurt dışından getirilen cep telefonlarının son kullanma tarihi değişti mi?

Yurt dışından getirilen cep telefonlarının kullanım süresi önceden haber verilmeksizin uzatılabilir.

Yurt dışında yaşayan vatandaşların getirdikleri cihazlarda, kayıt dışı cihazların 120 günlük kullanım süresi, e-Devlet Kapısı üzerinden en fazla 180 gün olmak üzere iki defa 30 gün uzatılabilecek.