1 Milyon 384 Bin Esnafa 3 ila 5 Bin TL Karşılıksız Destek Verilecek (Kimler Faydalanabilecek?)

SON DAKİKA... Cumhurbaşkanı Erdoğan, az önce esnafa yönelik yeni destek paketini açıkladı.

1 Milyon 384 Bin Esnafa 3 ila 5 Bin TL Karşılıksız Destek Verilecek (Kimler Faydalanabilecek?)

Erdoğan şunları söyledi:

Esnaflarımıza yönelik yeni bir müjde programını sizlerle paylaşmak istiyorum.

Birinci grupta; kahvehane, kafe, çay bahçesi gibi yerler ile okul ve personel servisleri, düğün salonları, öğrenci yurtları, kantinler, internet kafeler, hamamlar, lunaparklar gibi işletmeler yer alıyor. Sayıları toplamda 235 bine ulaşan bu işletmelere bir defaya mahsus 5 bin liralık hibe ödemeleri yapacağız.

Destek vereceğimiz ikinci grupta ;bakım, onarım, tamirat, kaporta, seyyar satıcılar, hırdavatçılar, müzisyenler, oto yıkamacılar, kuru temizlemeciler, oyuncak, kozmetik, hediyelik eşya satıcıları, ayakkabıcılar, konfeksiyoncular, züccaciyeciler gibi işletmeler yer alıyor.

Lokantalar, dondurmacılar, taksici, minibüscüler, pazarcılar da bu gruba dahil. Toplamda 1 milyon 150 bini aşkın bu esnaflarımıza 3 bin lira hibe ödemesi vereceğiz.

Böylece iki ayrı grup halinde 1 milyon 384 binden fazla esnaf ve sanatkarımıza kaynak aktaracağız. Karşılıksız olarak esnafımıza bu desteği aktarıyoruz.

Ayrıca nefes kredisi adı altında yeni bir adım atıyoruz. Detayları Hazine ve Maliye Bakanımız tarafından açıklanacak bu destek programının ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. 

Bugün çiftçilerimize de müjdemiz var. 180 bin ton patates ve kurusoğanı üreticimizden alarak ihtiyaç sahiplerimize dağıttık. 

Bu yıl dünyada ve ülkemizin bazı bölgelerinde yaşanan kuraklık sebebiyle bazı ürünlerin rekoltelerinde azalma olacağı anlaşılmaktadır. 

Kuraklıktan etkilenen çiftçilerimizin borçları ertelenecektir. 

Yaş çay alımı 4 TL olacak.

DETAYLAR GELİYOR...