Dikkat! İslam Memiş, Bankalarda Parası Olanlara Önemli Bir Uyarıda Bulundu!

İslam Memiş'in bankacılık sektörü uyarısı: Bankalarda parası olanlar dikkat! Küresel finansal piyasalardaki gelişmeler ve olası kriz riski hakkında önemli bilgiler. Yatırımcılar için tedbirli olma zamanı geldi. Finansal güvenliğinizi koruyun!

Dikkat! İslam Memiş, Bankalarda Parası Olanlara Önemli Bir Uyarıda Bulundu!

6 Şubat tarihinde yaşanan büyük depremlerin ardından, vatandaşlar deprem beklenen illeri ve beklentinin olmadığı bölgeleri araştırmaya başladı. Bu konuda en çok merak edilen isimlerden biri olan Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı bir açıklama ile deprem beklenen bölgeleri duyurdu.

Enerji Transferi İle İlgili İki Fay Hattı İddiası

Prof. Dr. Görür, açıklamasına "Hatay'dan Adıyaman'a, Malatya dahil, büyük bir deprem beklemiyoruz. Bu bölgelerde bundan sonra kırılmamış bazı fay hatları küçük depremlere sebep olabilir ve artçı sarsıntılar meydana gelebilir. Artçı depremler genellikle bir yıl boyunca devam eder ve büyüklükleri ile sıklıkları azalır" şeklinde başladı. "6 Şubat depremi iki faya enerji transfer etti" diyerek açıklamasına devam eden Görür, şunları söyledi:

"6 Şubat depremleri özellikle iki fay hattına enerji transfer etmiş olabilir. Bu fay hatları, Adana Havzası'na doğru inen Doğu Anadolu Fay Sistemi ile Malatya'nın batısında yer alan Doğanşehir-Kepez-Başkavak-Kemaliye hattıdır."

islam-memis.webp

Açıklanan Deprem Beklenen İller

Görür, açıklamasının devamında deprem beklenen illere de değindi. Yaptığı açıklamada, "6 Şubat depremi ile Arap Levhası'nın kuzeye doğru itilebileceğini düşünüyoruz. Bu itilme, Adıyaman, Diyarbakır, Siirt, Hakkari ve Yüksekova'nın sınırında (Bitlis-Zagros Süturu) sıkışmaya neden olabilir ve depremlere yol açabilir" ifadelerini kullandı.

"En Kısa Sürede Bilgilendirme Yapacağım"

Görür, açıklamasının devamında, "Yazdıklarım genel bir bilgidir. Amacımız farkındalık yaratmaktır. Kesin olarak ne olacağını söylemek değildir" diyerek sözlerini sürdürdü. Naci Görür, şunları ekledi: "Bu bilgiler, halktan ziyade yerel yönetimler için önemlidir. Depremde yapmamız gereken en önemli iş, acil müdahale ve halka destek sağlamaktan öte, yerleşim alanlarımızı depreme dayanıklı hale getirmektir. Bu görevi merkezi yönetim ve halk birlikte hızla yerine getirebilir. Eğer yerel yönetimlerden 'Depremde nasıl dayanıklı yerleşim alanları oluşturulur?' şeklinde bir soru gelirse, en kısa sürede o konuyla ilgili bilgilendirme yapacağım. Sevgilerimle."