Yağ lekelerini mıknatıs gibi çeken yöntem! En inatçısı bile su gibi akıp gidecek

Defalarca yıkanmasına rağmen çıkmayan inatçı yağ lekelerinden kurtulmak meğer bu kadar kolaymış.

Yağ lekelerini mıknatıs gibi çeken yöntem! En inatçısı bile su gibi akıp gidecek

Arkadaşlar, yağ lekeleriyle mücadelede hayat kurtaran birkaç süper yöntem keşfettim! Bildiğiniz gibi, bazen yemek yerken üstümüze dökülen şeyler inanılmaz derecede inatçı lekelere dönüşebiliyor. Ne yaparsak yapalım, ne kadar yıkarsak yıkayalım, o lekeler gitmek bilmiyor. Ama merak etmeyin, çünkü size vereceğim bu tariflerle yağ lekeleri artık geçmişte kalacak! İşte detaylar...

yağ

YAĞ LEKELERİ İÇİN HAYAT KURTARAN MÜCADELE

İlk tarifimizde karbonat, limon suyu, beyaz sirke ve bulaşık deterjanını bir araya getiriyoruz. Bir tatlı kaşığı karbonatın üzerine yarım limon sıkın, 3 yemek kaşığı sirke ekleyin. Sonra bir tatlı kaşığı deterjan ve yarım çay bardağı su katıp, iyice çalkalayın. Bu karışımı lekeli bölgeye döküp, diş fırçasıyla ovun ve normal şekilde yıkayın. Makineden çıktığında lekenin kaybolduğuna şahit olacaksınız!

 

Sırada sirke ve karbonat karışımımız var. 1 yemek kaşığı sirkeyi lekeli bölgeye sürün, üzerine 1 yemek kaşığı karbonat serpin. Birkaç dakika bekleyip, süngerle ovun ve soğuk suyla durulayın.

 

Bir diğer harika karışım ise limon suyu ve tuz. Lekeli bölgeye taze limon suyu sıkın, üzerine tuz serpin. Bir süre bekledikten sonra lekeyi sünger veya bezle ovun ve soğuk suyla yıkayın.

 

Son olarak, bitkisel yağ ve tuz karışımımız var. Zeytinyağı veya ayçiçek yağını lekenin üzerine sürün, sonra tuz serpiştirin. Süngerle ovup, soğuk suyla yıkayın.

 

İşte bu basit ve etkili yöntemlerle artık yağ lekelerini kolayca yok edebilirsiniz. Evdeki malzemelerle, maliyetsiz ve pratik çözümlerle lekelere veda edin. Şimdi bu tarifleri deneyin ve kurtulun o inatçı yağ lekelerinden!