Temizlemesi zahmetli çipura balığını ayıklamanın pratik yolu! Tek bir kılçık bile kalmayacak

Balık temizlemek bazen eziyet haline gelebiliyor! Bu yöntemle çipura balığını kolayca temizleyeceksiniz! Tüm detaylar haberimizde.

Temizlemesi zahmetli çipura balığını ayıklamanın pratik yolu! Tek bir kılçık bile kalmayacak

Çipura balığını temizlerken bu yöntemi uygularsanız hiç zorlanmayacaksınız! Dakikalar içinde tek bir kılçık bile kalmıyor! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

ÇİPURA BALIĞI TEMİZLEME YÖNTEMLERİ

Balık temizlemek için kolay yöntemler arıyorsanız bu adımları mutlaka temizleyin. Eğer çipura balığı pişirecekseniz ilk olarak balığın pullarını temizlemeniz gerekiyor. Daha sonra bıçakla balığın boynunun altından yarılarak iki yüzgeç çıkarılır ve balığın iç kısmı açılır. Daha sonra içi iyice temizlenerek kenara ayrılır. Üstünde kalan yeşilimsi kısım bıçakla bastırılarak balık etinden kazınır. 

çipura balığı temizleme yöntemleri

Yeşil kısım tamamen kazındıktan sonra temiz suyla balık iyice yıkanır ve bütün kalıntılardan arındırılır. Çipuranın iki yanına da bıçakla çizik atılır. Balığın kuyruk kısmından bıçakla girerek baş kısma doğru bıçak dikkatlice çekilir. İkiye ayrılan balıklar kılçıklarıyla ya da kılçıkları temizlenerek tavada kolaylıkla pişirilir. Eğer çipura ile çorba yapacaksanız balığın pullarını almanıza gerek yok. Baş kısım gövdesinden ayrılır ve diğer adımlar uygulanır. Daha sonra balık güzelce temizlenerek fileto haline getirilir. Yan kılçıklar ayıklandıktan sonra derisi çıkarılır.