Sonunda açıklandı! Vergisiz telefon, bilgisayar ve internet için şartlar duyuruldu: Yaş şartına dikkat

Üniversite öğrencileri için vergi indirimli telefon nasıl alınır? Koşullar neler? Detaylar haberimizde...

Sonunda açıklandı! Vergisiz telefon, bilgisayar ve internet için şartlar duyuruldu: Yaş şartına dikkat

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından üniversite öğrencilerine yönelik sunulan teknolojik cihaz ve internet desteğine ilişkin başvuru şartları Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğle belirlendi.

Buna göre, program kapsamında destek almaya hak kazanmak isteyen öğrencilerin bazı koşulları karşılaması gerekiyor. Öncelikle öğrencinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması ve 26 yaşından küçük olması şarttır. Ayrıca öğrencinin herhangi bir yükseköğretim kurumuna açık öğretim programları hariç kayıtlı olması gerekiyor.

Desteklenecek teknolojik cihazların ikinci el olmaması ve vergiler dahil satış fiyatının 9.500 TL'yi geçmemesi koşulu aranıyor. Başvuru süreci Bakanlığın online sistemi üzerinden kimlik doğrulamasıyla gerçekleştirilecek. Başvuruda öğrenciden satınalma faturası bilgileri, iletişim bilgileri ve diğer gerekli belgelerin sisteme yüklenmesi istenecek.

öğrenci indirimli telefon nasıl alınır

Değerlendirme sonucunda şartları uyan başvurular kabul edilecek. Mobil telefon desteği için satış bedelinin %44,44'ü, bilgisayar desteği için %16,66'sı öğrencinin hesabına yatırılacak. Destek tutarı 5.500 TL'yi geçmeyecek. Ayrıca internet desteği de talep edilebilecek.

İnternet desteği için 14 Kasım-14 Ocak tarihleri arasında başvuru yapılması gerekiyor. Programın amacı, öğrencilere eğitimleri boyunca teknolojik ihtiyaçlarını karşılayabilmelerine katkı sağlamak.