Saç boyası yüzünüze bulaştıysa dert etmeyin! Silgi gibi siliyor

Saç boyatırken en çok korkulan durum yüze bulaşması olurken nasıl çıkaracağınıza dair bilgiler geldi. İşte yüze bulaşan saç boyasının nasıl çıkacağına dair tüm detaylar...

Saç boyası yüzünüze bulaştıysa dert etmeyin! Silgi gibi siliyor

Saç boyama işlemi esnasında yüzünüze bulaşan boya, can sıkıcı hale gelirken bazen ise zorlu şartlar sonucunda çıkmadığı görülüyor. Sinir bozucu olan bu durum için en hızlı ve kolay şekilde çözüm önerisi aranırken saç boyasını çıkarmak için kullanılacak yöntemler araştırılıyor.

YÜZE BULAŞAN BOYA TEMİZLEME YÖNTEMİ

-Saç boyası, kıyafetlerde olduğu gibi cilt üzerinde zorlu çıkarken bunun için ılık su ve sabunla yıkanır. Boyanın hızlıca çıkarılmasına yardımcı olur.

-Makyaj temizleyiciler, cilt üzerindeki makyajı çıkartırken yüzünüze bulaşan saç boyası için de tercih edilir. Pamuklu bir ped üzerinden makyaj temizleyici dökülerek yüzünüze nazikçe sürün.

-Cildi nemlendirmek için kullanılan bakım yağları, yüze bulaşan saç boyasını çıkarmak için tercih edilirken bu işlem tekrarlanarak boya çıkartılır.

-Kullanılan çay poşetleri doğal yöntem olurken boya çıkarmada ise kesin çözümdür.

-Pamuklu ped üzerine biraz sirke dökülerek nazik hareketlere boyayı sildiğinizde hemen çıktığını görebilirsiniz.

-Saç boyası cilt üzerinde etkili yöntem olan oksijenli su pamuklu ped yardımıyla beraber silinir.

-Saç boyasını temizlemek için öncelikle olarak alınan önlem yüzün nemlendirilmesidir.

saç boyası çıkarma

MAKYAJ TEMİZLEME SUYU İLE SAÇ BOYAMASI ÇIKARMA

Saç boyasının yüzünüze bulaşması durumunda nasıl çıkartılacağı araştırılırken en sık kullanılan yöntem ise makyaj temizleme suyudur. Oje ya da makyaj malzemelerinden geri kalan izleri çıkartan temizleme suları ciltte kullanılması durumunda zararı bulunmuyor. Pamuğu lekeli bölgelere nazikçe sürerek kısa sürede saç boyalarından kurtulabilirsiniz. 

DİŞ MACUNU VE KABARTMA TOZU İLE SAÇ BOYASI ÇIKARMA

Kabartma tozu ve diş macunu bir kap içerisinde karıştırılarak güçlü bir temizleyici oluşturulabilir. Cilt bakımlarında tercih edilirken bu yöntemin herhangi bir zararı yoktur. Cilt saç boyası lekelerini çıkarmak için tercih edilirken 1 tatlı kaşığı kabartma tozu ve 1 tatlı kaşığı diş macunu karıştırın. Lekelere sürdükten sonra ılık su yardımıyla durulama yapılır.

VAZELİN İLE SAÇ BOYASI ÇIKARMA

Herkesin bildiği ve kullandığı yöntem ise vazelin olurken petrol jölesi olarak bilinen vazelin saç boyama sırasında boyanın cildinize bulaşmaması için tedbirler alınırken boyanın bulaşma ihtimaline karşılık vazelin sürülür. Ciltte olan saç boyasını, vazelin kaplı pamuk yardımıyla silinerek temizlenir. İnatçı saç boyası lekelerinden kolayca kurtulabilirsiniz.