O ilde yaşayanlar saat 18.00'dan sonra dışarı çıkmasın! Ortalık darma duman olacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi uyardı! İstanbul'da yaşayanlar önleminizi alın. Kuvvetli yağış ve fırtına geliyor !

O ilde yaşayanlar saat 18.00'dan sonra dışarı çıkmasın! Ortalık darma duman olacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) tarafından akşam saatlerinde kent genelinde beklenen yağışlı hava ve fırtına uyarısında bulunuldu.

hava durumu

Hava Durumundaki Değişiklikler

Hafta sonu soğuk ve yağışlı havanın dağılmasının ardından Orta Akdeniz'den İstanbul'a yeni bir alçak basınç sisteminin girmesi bekleniyor. Bu alçak basınç sisteminin sıcak ve nemli havası, lodos yönünden esen kuvvetli rüzgarlarla birleşerek kısa süreli fırtınalara sebebiyet verecek.

Tahmin Edilen Rüzgar Hızları ve Yağış Miktarı

Rüzgar hızının saatte 60-90 km olması beklenmektedir. Bu durum şehir genelinde kuvvetli gök gürültülü fırtınalara ve özellikle küçük yerleşim yerlerinde şiddetli yağışlara neden olabilir.yağmur

Sıcaklıklar Yükseliyor

Sıcaklıklar hafta boyunca artarak bahar sıcaklıklarına yükselecek. Kış değerlerinden 4-8°C düşen sıcaklıklar hafta boyunca 15-18°C'ye kadar yükselebilir.

Uyarılar ve Tavsiyeler

Fırtınanın 22:00 ile 10:00 saatleri arasında gerçekleşmesi beklendiğinden, İstanbullular önlem ve olası olumsuz etkilere karşı hazırlıklı olmalıdır AKOM, insanları ani rüzgar ve yağışlara karşı dikkatli olmaya ve ülkelerindeki acil durumlar için gerekli verileri almaya çağırmaktadır.