O ilde yaşayanlar felakete hazır olsun! Bir anda bastıracak, sabahına göz gözü görmeyecek

Meteoroloji'nin son tahmini, İstanbul'da hafta sonu için beklenen kar yağışının yerine başka hava olayının yaşanacağını ortaya koyuyor. Cuma günü başlayan ve 38 saat sürecek yeni hava olayı kentte önemli değişikliklere neden olacak.

O ilde yaşayanlar felakete hazır olsun! Bir anda bastıracak, sabahına göz gözü görmeyecek

Türkiye'de sıcak ve kurak sonbahar mevsiminin ardından kış mevsimi başladı. Özellikle daha önce kar beklenen İstanbul'da yağmur yerini yağmura bıraktı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son raporunda, cuma günü başlayan yağışların şehrin birçok yerinde 38 saat sürmesinin beklendiği belirtildi.

"Barajlar için önemli fırsat"

Sonbahar kurak mevsiminin sonunda İstanbul'un baraj kullanım oranı %10'un altına düştü. Ancak son dönemde yaşanan şiddetli yağışlar bu oranı yüzde 40'a çıkardı. Cuma gününden itibaren yağacak yağışların da baraj kullanımına olumlu etkisi olması bekleniyor.

Cuma günü başlayan ve 38 saat sürecek yeni hava olayı

"Meteorolojiden 38 saat yağmur uyarısı"

Hava durumu forumunda yer alan bir paylaşımda, İstanbul'da yağmurun Cuma günü başlayacağı ve 38 saat süreceği belirtildi.

"İstanbul'da hazırlık çağrısı"

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Meteoroloji Forumu gibi kuruluşların uyarıları dikkate alınarak İstanbullu vatandaşların ve yetkililerin yağışlara hazırlık yapması gerekiyor. Özellikle sürücülerin yolda ekstra dikkatli olmaları ve aynı zamanda gerekli önlemleri almaları büyük önem taşıyor.

İstanbul'da beklenen kar yağışı yerine etkili olacak olan sağanak yağışların şehrin su kaynaklarına yönelik bir fırsat olmasının yanı sıra günlük yaşamı da etkileyen bir durum olması bekleniyor. Hava değişimlerine hızla uyum sağlayarak ve gerekli önlemleri alarak şehirler bu yağışlardan olumlu yönde faydalanabilir.