Konya ve Karaman'da yaşayanlara kötü haber! Listenin en sonundasınız: Duyunca çok üzüleceksiniz

Dünya genelinde zekâ düzeyini değerlendiren testlere genellikle IQ testi adı verilirken, Türkiye'de gerçekleştirilen en son IQ testinin sonuçları paylaşıldı. Konya'nın sıralamadaki konumu büyük bir sürpriz oluştururken, Karaman ve Konya'nın İç Anadolu Bölgesi'ndeki tek temsilci oldu.

Konya ve Karaman'da yaşayanlara kötü haber! Listenin en sonundasınız: Duyunca çok üzüleceksiniz

‘Zekâ Testi Merkezi’ adlı bir internet sitesi, Türkiye genelinde yapılan IQ testinin sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Verilere göre, Türkiye genelinde zekâ oranında hafif bir düşüş gözlemlendi. Yapılan araştırmada en yüksek zekâ oranına sahip il olarak 105,20 puan ile Eskişehir öne çıktı ve listenin başında yer aldı. Konya ise 102,36 puan ile sıralamada 18. sırada yer aldı. İç Anadolu Bölgesi'nden sadece Karaman ve Konya, ilk 20 sıra içinde yer buldu.

ESKİŞEHİR BİRİNCİ, ANKARA İKİNCİ
İQ testi

IQ oranı araştırmasına onbinlerce kişinin katıldığı bilgisi verildi ve Eskişehir en yüksek zeka puanına sahip il olarak öne çıktı. Türkiye'nin en zeki ili olarak belirlenen Eskişehir'i, Ankara, İzmir, Muğla, Çanakkale, İstanbul, Kocaeli ve Balıkesir takip etti. Ankara, 93.924 kişinin katıldığı testte 104,91 puanla ikinci sırada yer aldı. Hakkari, Siirt ve Bingöl ise listenin son üç sırasında bulunuyor.

KONYA VE KARAMAN BÖLGEDE TEK

‘Zeka Testi Merkezi’ tarafından gerçekleştirilen zeka testinde Konya ve Karaman, İç Anadolu Bölgesi'ni temsil etti. Karaman, 16. sırada yer alırken, Konya 18. sıradaki yerini aldı. Konya'da 25 bin 296 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen testte 102,36 ortalama puan elde edildi. Karaman'da ise 2 bin 682 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen testlerde 102,52 ortalama puan elde edildi.