iPhone 15 sipariş edenlere büyük şok! Görenler gözlerine inanamadı: Paralarıyla rezil oldular!

İngiltere'de sahte iPhone 15 Pro Max ile karşılaşan alıcılar, teslimat şirketini dolandırıcılıkla suçladı.

iPhone 15 sipariş edenlere büyük şok! Görenler gözlerine inanamadı: Paralarıyla rezil oldular!

Doğrudan Apple Store'dan iPhone 15 Pro Max siparişi verdiğinizi ve aldığınız telefonun sahte bir iPhone 14 ya da iPhone SE olduğunu öğrendiğinizi hayal edin. Akla gelebilecek bu en kötü şey tam olarak İngiltere'de yaşandı. Şikayetler Apple'ın topluluk forumlarında (AppleInsider aracılığıyla) ortaya çıktığı için bu, Birleşik Krallık'ta çok yaygın bir olay gibi görünüyor.

iPhone 15 Pro Max sahteciliği skandalı İngiltere'de devam ediyor.. "Sabila89" isimli kullanıcı, "Apple'dan teslim almak üzere iki adet iPhone 15 Pro Max siparişi verdim. Ancak teslim edilen telefonun IMEI numarası bloke edilmiş bir iPhone 14 Pro Max olduğu ortaya çıktı. Apple artık herhangi bir geri ödeme yapmayacaktır. Zorlukla kazandığımız paramız çalındı. Birisi lütfen bana bu durumda nasıl ilerleyeceğim konusunda tavsiye verebilir mi? " paylaşımında bulundu.

iPhone 15 sipariş edenlere büyük şok

Benzer bir durum da iPhone 15 Pro Max sipariş etmesinin arından sahte iPhone 14 Pro Max alan yazıp durumu Apple'a, polise ve Barclays'e bildiren "RobWhistler" kullanıcısının başına da geldi. Kimsenin ilgilenmediği, herhangi bir işlem yapılmadığı ve para iadesi yapılmadığı söylendi. Topluluk forumuna yazan kullanıcı adı "Chris-J-88" olan bir kişi de Apple'dan iPhone 15 Pro Max siparişi verdiğini ve mor iPhone 14 Pro Max geldiğini söyledi. Apple ile iletişime geçtiklerinde "temsilcilerinden biri bunun kendilerine ait olduğunu söyledi." iPhone 14'ün yanlışlıkla orada bırakılmış olmasının imkanı yok, bu yüzden telefon teslim edildikten sonra değiştirildi.

Siparişini verdiği iPhone 15 Pro Max'in erine iPhone SE almak zorunda kalan ir başka İngiliz tüketici, iPhone SE'sinin Tesco Mobile adı verilen operatöre ait çıkartmaya sahip olduğunu anladı. esco Mobile, birçok müşterinin sipariş ettikleri telefonların alamamasından şikayet etmesi üzerine yakın zamanda DPD olarak bilinen telefon dağıtım hizmetini durdurdu.

Birleşik Krallık'taki güvenilmez teslimatlarıyla bilinen DPD gibi DHL'in de bazı paket kusurlarına bulaştığı görüldü. Apple topluluk forumlarında şikayette bulunan iki kişiden Tim Cook'a e-posta gönderiminden sonra doğru çağrılar aldığından, bu şimdilik en iyi hareket tarzı gibi görünüyor.