İddia ediyoruz bu havuçlu kek gün sofralarının vazgeçilmezi olacak!

Havuçlu kek lezzetli ve pratik tatlıların başında gelir. Evde yapımı kolay olan bu kek tarifi ile harika bir gün geçirin. Havuçlu kek için önerilen tarifimizle karşınızdayız..

İddia ediyoruz bu havuçlu kek gün sofralarının vazgeçilmezi olacak!

Mis kokulu havuçlu keke ne dersiniz? Bu tarif mutfakta yaratıcılığınızı ifade etmenize yardımcı olacaktır. Havuçlu kekin nasıl yapıldığını adım adım sizler için anlattık.

Evde yapımı kolay olan bu havuçlu kek tarifiyle mutfağınızda muhteşem bir şeyler yaratın. Bu basit ve aynı zamanda lezzetli tarif herkes tarafından sevilecek. İşte havuçlu kekin nasıl yapılacağına dair bazı ipuçları.

Canınız tatlı bir şeyler çekiyorsa lezzet dolu kek tarifi işinize yarayacaktır. Herkesin seveceği, evinizde bulunan malzemelerle yapabileceğiniz bir tariftir bu. İşte; Havuçlu Kek Tarifi..

Malzemeler

4 adet oda sıcaklığında yumurta

1 buçuk su bardağı toz şeker

1 su bardağından bir parmak az sıvı yağ

3 adet havuç

1 paket kabartma tozu

1 çay kaşığından biraz az karbonat

2 su bardağı un

Havuçlu Kek Tarifi

Havuçlu kek nasıl yapılır?

Öncelikle yumurtaları ve şekeri derin bir kaseye koyun. Şeker eriyene ve karışım tamamen köpük haline gelinceye kadar mikserle karıştırın. Bu işlem yaklaşık olarak 4-5 dakika sürer.

Malzemelere yağ ekleyin. Bir dakika daha karıştırmaya devam edin.

Karışıma 2 su bardağı un ekleyin. Karışıma kabartma tozu, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin ve çırpmaya devam edin.

Elde edilen karışıma rendelenmiş havuçları sıkılmış meyve suyuyla ekleyin ve son bir kez karıştırın. Karışım pişirmeye hazırdır.

Kullanacağınız kek kalıbının altını ve yanlarını yağlayıp üzerine biraz un serpin. Bu yöntem kekin piştikten sonra kalıptan çıkmasını kolaylaştıracaktır. Kek çıktığında yapışmaz ve dağılmaz.

Kek kalıbını önceden 170 dereceye ısıtılmış fırına yerleştirin. Keki 40 dakika pişirin. Kek pişme süreleri fırınınıza göre değişiklik gösterdiğinden kekinizi düzenli olarak kontrol edin. Üzeri kızardıktan sonra fırından çıkarın.

Kekin içine bir kürdan batırın. Kürdanı çıkardığınızda hamur temiz çıkıyorsa kek pişmiş demektir. İlk ısınmayı bekleyin ve daha sonra kek kalıbını ters çevirerek kekinizi kalıptan çıkarabilirsiniz.

Havuçlu kek herkesi memnun edecek lezzetli ve aynı zamanda pratik bir tatlıdır.