Hamura ekleyeceğiniz birkaç damla puf puf kabarmasını sağlıyor! Hem çıtır oluyor hem de balon gibi kabarık!

Bilhassa ev hanımlarının işine yarayacak bu bilgiyi kimse bilmiyor. Hamurunuza birkaç damla sirke kullanın ve farkı görmelisiniz. Detaylar burada.

Hamura ekleyeceğiniz birkaç damla puf puf kabarmasını sağlıyor! Hem çıtır oluyor hem de balon gibi kabarık!

Bazen küçük dokunuşlar mutfak deneyimimizde büyük farklar yaratabilir. Hamurunuza birkaç damla sirke eklemenin tadını ve dokusunu nasıl değiştirdiğini görün.

Sirke yüzyıllardır yemek pişirmede ve geleneksel tıpta yaygın olarak kullanılmaktadır.

sirke

Sirke aynı zamanda da sağlık ve ev temizliği açısından da pek çok faydası vardır. Yüzey temizliğinden banyo temizliğine kadar evin birçok alanında etkili çözüm.

Salatalarda ve yemeklerde sıklıkla kullanılan hamurları açarken hiç sirke kullandınız mı? Hamurun daha lezzetli, kabarık ve hafif olmasını istiyorsanız birkaç damla sirke ekleyin.

HAMURUNUZA SİRKE EKLEMENİN 4 NEDEN

1)Daha fazla kabarma: Sirkenin asitliği hamurun kabarmasına neden olabilir. Daha yumuşak ve hafif bir hamur elde edeceğiniz için bu özellikle ekmek ve hamur işleri yaparken yararlı olabilir.

2)Lezzeti arttırır: Sirke hamurun tadını iyileştirebilir. Unlu mamullere daha zengin bir lezzet katabilir. Bu özellikle ekmek veya pizza hamurunda belirgindir.

3)Mayısalanma sürecini hızlandırır: Sirke, mayalanma sürecini hızlandırır. Hızlı bir şekilde hamur işi yapmak istiyorsanuz sirke kullanmalısınız.

4)Hamurun kolaylıkla açılmasını sağlar: Hamuru açarken sirke kullanmak kolay açılmasını sağlar.