Evdeki tek portakalla birbirinden leziz tatlı tarifleri! Kış akşamlarında içinizi ısıtacak tatlı keyfi

Kış boyunca evimizde bulundurduğumuz, vitamin açısından zengin meyvelerin belki de en popüleri olan portakallı tariflere yöneliyoruz. Mis kokulu ve lezzetli portakal tariflerine hazır mısınız? İşte, kış akşamlarında içinizi ısıtacak birbirindern farklı tarifler..

Evdeki tek portakalla birbirinden leziz tatlı tarifleri! Kış akşamlarında içinizi ısıtacak tatlı keyfi

Portakalın saf, sulu tadını çıkarmayı seviyoruz ama bu sefer bu lezzeti çeşitli tariflere dahil ederek bu kışı çeşitli portakal tarifleri ile daha da lezzetli hale getirmek istiyoruz. Kabuğu rendeleyip pastaya dönüştürmek elbette harika bir fikir fakat bundan daha fazlası var. Misafirlerinizi gülümsetecek özel tatlılar ve yemekler yaratmak için portakalları diğer tariflerde nasıl kullanabileceğinizi görün...

Portakallı Lokum Tarifi

Malzemeler:

2 su bardağı portakal suyu

1 çay bardağı toz şeker

1 çay bardağı buğday nişastası

Üzeri için:

1/2 çay bardağı Hindistan cevizi

1 yemek kaşığı Antep fıstığı

Portakallı Lokum Tarifi

Portakallı Lokum nasıl yapılır?

2 bardak portakal suyu elde etmek için portakalı sıkın. Hazırlanan portakal suyunu tekrar eleğe dökün ve içinde tortu kalmadığından emin olun. Süzdüğünüz portakal suyunu tencererinizin içine dökün. Şekeri ve nişastayı ekledikten sonra çırpma teli ile karıştırıp ocağı açın ve kaynayana kadar karıştırarak pişirin. Jöle kıvamındaki karışımı ıslatılmış kahve fincanına dökün ve oda sıcaklığına geldikten sonra yaklaşık 2 saat buzdolabında bekletin. Buzdolabından çıkarıp üzerine hindistan cevizi serpin ve bir tabağa dizin. Antep fıstığı tozuyla süsleyip afiyetle yiyin.

Portakallı revani tarifi

Malzemeler:

4 adet yumurta

1 su bardağı şeker

1,5 su bardağı irmik

1 su bardağı süzme yoğurt

1,5 su bardağı un

1 çay bardağı sıvı yağ

1 çay bardağı taze sıkılmış portakal suyu

1 paket kabartma tozu

1 adet portakal kabuğu rendesi

Şerbeti için:

4 su bardağı su

4 su bardağı toz şeker

1 dilim limon

Evdeki tek portakalla birbirinden leziz tatlı tarifleri

Portakallı revani nasıl yapılır?

İlk önce şurubu hazırlayın. Şerbet için gerekli olan tüm malzemeleri tencereye ekleyin. Şerbeti için kaynadıktan hemen sonra limonu ekleyip ocağı kapatın. Soğumaya bırakın.

Kek hazırlamak için yumurta ile şekeri mikserde çırpın. Yağ, irmik ve yoğurdu ekleyip karıştırın. Portakal kabuğu rendesini ekleyin. Un, vanilya ve kabartma tozu ekledikten sonra iyice karıştırın. Yağlanmış kek kalıbına dökün ve 180 derecelik fırında 30-40 dakika altın rengi oluncaya kadar pişirin. İlk sıcaklığı çıkınca şerbeti ekleyip 1-2 saat bekletin. Şerbet tamamen emildikten sonra dilimleyin ve afiyetle yiyin.

Portakallı tavuk tarifi nasıl yapılır?

Malzemeler:

Portakallı Sos İçin:

350 ml. portakal suyu

1 yemek kaşığı toz şeker

1 büyük diş sarımsak (ezilmiş)

2 yemek kaşığı mısır nişastası

1,5 yemek kaşığı pirinç sirkesi (veya elma sirkesi)

1,5 yemek kaşığı soya sosu

1 çay kaşığı pul biber

1 çay kaşığı taze zencefil rendesi

1/2 çay kaşığı tuz

1 çay bardağı su

Çıtır Tavuk İçin:

6 adet kemiksiz tavuk but (küp doğranmış)

2 adet yumurta

1,5 su bardağı un

1 çay bardağı nişasta

1 çay kaşığı tuz

1/2 çay kaşığı karabiber

Üzeri İçin:

1,5 çay kaşığı susam (arzuya göre kavrulmuş)

2 dal taze soğan

2 tatlı kaşığı file badem

Evdeki tek portakalla birbirinden leziz tatlı tarifleri

Portakallı tavuk nasıl yapılır?

Portakal sosu için portakal suyunu, şekeri, sarımsağı, nişastayı, sirkeyi, sosu, pul biberi, taze zencefili, tuzu ve suyu bir tencerede karıştırıp orta ateşte, koyulaşıp parlak kıvama gelinceye kadar pişirin. . Tavuk küplerini unla tozlayın. Yumurtaları ayrı bir kapta çırpın.

Ayrı bir kapta un, nişastayı, tuzu ve karabiberi birleştirin Unlanan tavuklar önce yumurtaya, sonra nişastalı karışıma batırılıp kızgın yağın içinde

altın rengi oluncaya kadar kızartılır. Kızaran tavukları portakal sosuna ekleyip karıştırın. Arzu ederseniz patates püresi, üzerine susam, yeşil soğan ve badem serperek servis yapın. Afiyet olsun..

Portakallı kereviz tarifi

Malzemeler:

2 adet orta boy kereviz

1 adet havuç

2 adet orta boy patates

1 adet soğan

6 yemek kaşığı zeytinyağı

1/2 adet limon

1 u bardağı portakal suyu

1 su bardağı su

1 tatlı kaşığı un

1 tatlı kaşığı toz şeker (ya da 1 kesme şeker)

1/2 tatlı kaşığı tuz

Evdeki tek portakalla birbirinden leziz tatlı tarifleri

Portakallı kereviz nasıl yapılır?

erevizi soyun ve küp şeklinde kesin. Kerevizlerin kararmasını önlemek için limon suyuna batırın. Servis yapmak için soğanları doğrayın. Havuçları ince ince doğrayın ve bir tavada zeytinyağıyla birlikte soğanla birlikte kızartın. Daha sonra üzerine patatesleri ekleyin. Kereviz ekleyin ve karıştırarak kızartın.

Unu ekleyip karıştırın. Daha sonra şekeri, tuzu, portakal suyu ile birlikte limonun suyunu da ekleyin Kerevzilerim sapını tencere ortasına yerleştirip tencerenin kapağını kapatın. Kaynamaya bırakın, ardından ısıyı azaltın ve sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 25 ila 35 dakika pişirin. Pişen yemek dinlendikten sonra tabaklara konularak servis yapılabilir.