Evdeki 5 malzemeyle şipşak hazır tatlı! Fırınsız 10 dakikada hazır bisküvi topları

Kahvenin yanında çay 5 dakikada hazır tatlı isterseniz doğru yerdesiniz.. 5 malzemeyle evde hazır tatlı. Nefis bisküvi toplarını 10 dakika içinde servise hazır hale getirebilirsiniz..

Evdeki 5 malzemeyle şipşak hazır tatlı! Fırınsız 10 dakikada hazır bisküvi topları

Akşam çayınızın veya kahvenizin yanına lezzetli atıştırmalık istiyorsanız, iççeriğimzde yer alan tarif tam sizler için.. Yapımı hızlı olan bu kurabiye toplarına bayılacaksınız. Beklenmedik misafirlere ikram edebileceğiniz bu tarife bayılacaksınız. İşte yapımı kolay ve lezzetli bir tatlı tarifi.

Evdeki 5 malzemeyle şipşak hazır tatlı! Fırınsız 10 dakikada hazır bisküvi topları

Malzemeler;

2 paket petibör bisküvi

100 gram eritilmiş tereyağı

1 su bardağı süt

1 çay bardağı toz şeker

2 yemek kaşığı kakao

1 çay bardağı ceviz kırığı

Dışı için;

Hindistan cevizi

Kakao

Fındık

Toz Antep Fıstığı

Yapılışı:

Öncelikle iki paket Petibor bisküviyi küçük parçalar şeklinde ezip uygun bir karıştırma kabına koyun. Bisküvilere uygun şekil verdikten sonra 100 gram tereyağı eritip ayrı bir kaseye alın. Daha sonra tereyağına bir bardak süt, bir bardak toz şeker ve iki yemek kaşığı kakaoyu ekleyin.

üm malzemeleri ekledikten sonra çırpma teli ile iyice karıştırın. Tüm malzemeler eşit bir şekil aldığında hazırlanan karışımı bisküvilerin üzerine koyun. Hazırlanan karışımı kurabiyelerin üzerine döktükten sonra 1 tatlı kaşığı dövülmüş cevizi ekleyin.

Harç hazır olduğunda, harcın bir bölümünü istenilen boyuta kesin ve şekillendirmeye başlayın. Kalıplama işlemi tamamlandıktan sonra içini hindistan cevizi, fındık, antep fıstığı veya kakao ile güzelce doldurun. Zevkinize göre süsledikten sonra keyfini çıkarabilirsiniz.