Diz kapağı ve dirseklerdeki kararmayı bembeyaz yapıyor! Bu yöntemi denemeyen bin pişman

Diz ve dirsek kararması herkesin ortak derdi. Ancak artık bu dert tarihe karışacak. Evinizdeki malzemelerle bembeyaz diz ve dirseklere sahip olacaksınız! İşte o malzemeler...

Diz kapağı ve dirseklerdeki kararmayı bembeyaz yapıyor! Bu yöntemi denemeyen bin pişman

Dizlerinizde veya dirseklerinizde kararma sorunu yaşıyorsanız, endişelenmeyin! Bu rahatsız edici durumu ortadan kaldıracak etkili çözümler bulunmaktadır. İşte kararan diz ve dirseklerden kurtulmanın yolları:

Güneşe maruz kalma, iltihaplanma, sürtünme, egzama, sedef gibi cilt hastalıkları, doğum kontrol hapları, birikmiş ölü deriler, hormonal dengesizlikler ve bazı ilaçların yan etkisi gibi faktörler diz ve dirseklerin koyulaşmasına neden olabilir.

Bununla birlikte, patates koyuluğu engelleyen bir enzim içerir. Patates dilimlerini dizlerinize veya dirseklerinize 15 dakika kadar sürebilir veya patates suyunu bölgeye uygulayarak 15 dakika bekletebilirsiniz. Ardından bölgeyi yıkayıp nemlendirmeniz yeterli olacaktır.

diz ve dirsek kararmaları evdeki malzemelerle nasıl geçer

Şeker, bal ve zeytinyağı karışımı da koyulaşan bölgeler için etkili bir çözüm olabilir. Şeker, bal ve zeytinyağını karıştırarak elde ettiğiniz karışımı koyulaşma olan bölgelere sürüp bir süre bekletin. Daha sonra ılık suyla durulayarak ölü cilt hücrelerinden kurtulabilirsiniz.

Dizlerinizi ve dirseklerinizi nemli tutmak da önemlidir. Bu nedenle, bölgeyi düzenli olarak nemlendirmeniz koyulaşmayı önlemeye yardımcı olacaktır.

Ayrıca, cildi beyazlatmada etkili olan limon suyu da kullanabilirsiniz. Limon suyu, diz, dirsek ve koltuk altlarınızdaki koyulaşmayı azaltmaya yardımcı olur. Sorunlu bölgelere limon suyu ve karbonatı sürdükten sonra dairesel hareketlerle ovalayın. Bu uygulamayı düzenli olarak her gün tekrarladığınızda kısa sürede renk farklılığını gözlemleyebilirsiniz.

Kararan diz ve dirsekler, estetik açıdan hoş olmayabilir. Ancak, yukarıda paylaşılan yöntemleri kullanarak bu sorunu ortadan kaldırabilirsiniz. Unutmayın, düzenli uygulama ve cilt bakımı ile sağlıklı ve pürüzsüz bir cilde sahip olabilirsiniz.