Denizli, Burdur, Isparta, Sinop, Artvin, Bitlis, Antalya teyakkuza geçti! Gece yarısı bastırıp, güneşi ekarte edecek!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün güncel değerlendirmelerine göre, Türkiye genelinde hava durumu büyük bir çeşitlilik arz ederken, özellikle bazı bölgelerde şiddetli yağışlar bekleniyor. İşte ayrıntılar...

Denizli, Burdur, Isparta, Sinop, Artvin, Bitlis, Antalya teyakkuza geçti! Gece yarısı bastırıp, güneşi ekarte edecek!

Güney Ege kıyıları, Doğu Akdeniz'in doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz'in kıyıları, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile birlikte Denizli, Burdur, Isparta, Mersin, Sinop, Bayburt, Artvin, Bitlis, Bingöl çevreleri ve Antalya'nın iç ve doğu kesimlerinde gök gürültülü sağanak yağışlar görülebilir.

SU BASKININA DİKKAT

sel

Özellikle Doğu Anadolu'nun batısı, Güneydoğu Anadolu (Batman ve Siirt hariç), Erzurum ve Muş çevrelerinde ise kuvvetli sağanak yağışlara hazır olunmalı. Bu bölgelerde su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklar yaşanabilir, bu nedenle vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları önem taşıyor.

SICAKLIKLAR O BÖLGELERDE NASIL OLACAK?

sıcaklık

Hava sıcaklıkları Trakya'da 2 ila 4 derece üstünde seyrederken, Doğu Karadeniz'de 3 ila 5 derece altında gerçekleşecek. Diğer bölgelerde ise mevsim normalleri civarında seyreden sıcaklıklar bekleniyor.

RÜZGARLAR SAATTE 60 KİLOMETRE HIZA ULAŞACAK

RÜZGAR

Rüzgar durumu da değişkenlik gösteriyor. Marmara, Batı Karadeniz ve Kuzey Ege'de genellikle güneyli yönlerden esen rüzgarlar, kuzey, kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette Batı ve Orta Karadeniz kıyıları ile Doğu Akdeniz'in doğusunda kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esecek.