Dar gelirliye ramazan kolisi yardımı! e-Devlet'ten başvurana geliyor

Birlik ve beraberliğin en önemli simgelerinden olan Ramazan ayı paylaşım yapma ayıdır. Devlet Ramazan ayının gelmesi ile bir müjde verdi. Ramazan ayının başlaması ile maddi imkanları kısıtlı olan bireylere Ramazan kolisi müjdesi geldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, belediyeler ve SYDV ile ücretsiz temel gıdaların hazırlanmış olduğu paketleri dağıtacak. İhtiyaç sahibi bireyler için erzaklar; un, şeker, çay, yağ gibi temel gıda ürünleri içeren destek paketleri yapılacak. Bu destek paketi için başvuru şa

Dar gelirliye ramazan kolisi yardımı! e-Devlet'ten başvurana geliyor

Ramazan Kolisi Yardım Başvuru Şartları ve Detayları

Devlet, vakıflar, belediyeler, Ramazan Kolisinin dağıtımına hızla başladı. Aile ve 3294 sayılı Kanun kapsamında Sosyal Hizmetler Bakanlığı, maddi imkanları kısıtlı bireylere temel gıda ihtiyaçlarını karşılamak için Ramazan ayı ve Kurban Bayramından önce ve yıl boyunca temel gıda desteği yapılacağını bildirdi.

Başvuru için gerekli şartlar, “3294 sayılı Kanun kapsamında, sosyal güvencesi olmayan ihtiyaç sahibi aileler ile sosyal güvencesi olan, ancak kişi başına düşen aylık geliri net asgari ücretin 1/3’ünden (2024 için 5.667,37 TL) az olan ailelerdir” denilerek bildirdi.

 

ramazan

 

Ramazan Kolisi Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılacak yardımlar, il, ilçe vakıflarının bölge müdürlüklerine gönderilmektedir.

Ramazan kolisi başvurusu yapmak isteyen ihtiyaç sahibi bireyler, e-Devlet üzerinden “e-Belediye Bilgi Sistemi Sosyal Yardım Talebi ve Sorgulama” vasıtası ile ilgili sayfa üzerinden erişebilirler.

İl ve ilçe belediyelerine başvurularının yanı sıra Ankara, İstanbul, İzmir gibi büyükşehirlerde belediyelerin resmi olan web siteleri üzerinden direkt başvuru yapabilirler. Küçük şehirlerde ise ikametgah belgesi ve kimlik ile direkt belediyelere başvuru yapabilirler.