Buzdolabını hem daha temiz hem de daha çabuk temizlemenin püf noktası! Sadece 5 adımda tüm işiniz bitecek

Bu adımları uygulayarak kolaylıkla buzdolabı temizliği yapabilirsiniz! Tüm detaylar haberimizde.

Buzdolabını hem daha temiz hem de daha çabuk temizlemenin püf noktası! Sadece 5 adımda tüm işiniz bitecek

Kolay şekilde buzdolabınızı temizlemek istiyorsanız bu adımları uygulayın! 5 adımda temizlik önerileri! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

BUZDOLABI TEMİZLİĞİ ÖNERİLERİ

Buzdolabı temizliğine başlamadan önce dolabın fişinin çekilmesi ve içindeki yiyeceklerin çıkarılması gerekir. Güneş gören bir yerdeyse yiyeceklerin üstünü örtüyle kapatabilirsiniz. Daha sonra tarihi geçen ve bozulan ürünler atılır. Bütün raflar boşaldıktan sonra raflar çıkarılır. Raflar veya plastik bölmeler makineye koymadan elde yıkanır. Yıkandıktan sonra bol suyla durulayarak kurumaya bırakılır ancak kimyasal maddelerden uzak durmak önemlidir çünkü kimyasal malzemenin tadı ürünlere geçebilir. Raflar kururken buzdolabının içi ve buzluk kısmı temizlenir. 

buzdolabı temizliği adımları

İlk olarak küçük bir kovanın içine dört yemek kaşığı sirke veya iki yemek kaşığı karbonat koyularak karıştırılır. Dondurucu kısmı için bir sprey şişesine bir yemek kaşığı sirke ve bir yemek kaşığı karbonat eklenip çalkalanarak dondurucunun her yerine sıkılır. Hem dolap içi hem dondurucu kısmı süngerle ovalanarak silinir ve temiz bir bezle silinir. İçi ve dışı temizlendikten sonra nemli bir bezle bütün dolap tekrar silinir. Kuruyan raflar dolabın içine yerleştirilir ve yiyecekler tekrar dolaba dizilir. Buzdolabınızda kötü bir koku olduğunu hissediyorsanız en dipte olacak şekilde bir bardak yeni çekilen kahveyi dolaba koyabilirsiniz.