Bu tüyo ile çöp kutuları artık kötü kokmayacak! Bilmeyenler çok üzülecek

Çöp kovalarının kokmaması için çözüm arayışında olanlara güzel haber geldi. Çöp kovalarından gelen kötü kokulara son verdiren yöntem haberimizde.

Bu tüyo ile çöp kutuları artık kötü kokmayacak! Bilmeyenler çok üzülecek

Çöp kovalarından gelen kötü kokuların gelmesinden rahatsızlık duyanlar için kesin çözüm önerisi geldi. Çöp kovasının kokmaması için tabanına konulacak malzemeleri sorunu ortadan kaldıracak. İşte çöp kovasının kokmaması için gerekli malzemeler...

Çöp kovasının tabanına kedi kumu yerleştirilmesi önerilirken bu durumda çöp kovasına konulan kum nemi be kokuyu içine hapseredek su içinde kalmasını ve kötü kokunun önüne geçer. Bununla beraber narenciye kabukları ve kahve çekirdekleri de aynı şekilde çöp kovasının içerisine konularak 2 gün bekletilerek koku giderilir.

Başka bir yöntem isteyenler ise nem emici mendiller kullanmak öneriliyor. Bu mendiller sayesinde koku sorununun önüne geçilerek bu yöntem tercih edilir. Karbonat, çöp kutularınızdaki kokuları önlemeden harikalar yaratabilir. Kokuyu emmeleri için çöp kovasının içerisine karbonat serpilmesi tavsiye ediliyor.

çöp kovaları

Çamaşır suyu güçlü bir kokuya sahip olurken çöplerinizdeki kokuya katkıda bulunarak mikropların ölümünü güçlendirir. Çöp kutunuzu temizleyerek kutunun yüzeyine zarar vermeyeceğinden emin olunur. Kokularını temizlemek için ılık su içine biraz çamaşır suyu ekleyin ve ılık suyla durulayın.

Pamuk parçasına esansiyel yağa batırılarak çöplerin altına konulur. İki haftada bir değiştirilerek böceklerden uzak tutulur.