Banyoları ışıl ışıl yapan temizlik tüyosu! Fayanslar, duşakabinler ışıl ışıl parlayacak

Banyodaki inatçı lekelerden kurtulmak için formüller araştırılırken özellikle su lekelerinden kurtulmak için çözüm aranıyor. Oluşan lekeleri aynı anda çıkaracak o yöntemler haberimizde.

Banyoları ışıl ışıl yapan temizlik tüyosu! Fayanslar, duşakabinler ışıl ışıl parlayacak

Banyonun birçok yerinde oluşan lekeler yaşanırken duş perdesinin arka tarafında kalan duvarlarda sıklıkla görülüyor. Özellikle bazı banyo bölgelerinde yosun oluşumu dikkat çekerken nasıl temizlenmesi gerektiği araştırılıyor. İşte kesin çözüm olan yöntemler...

LİMON VE KARBONAT

Limon suyu ve karbonat temizlik konusunda etkili olurken bununla beraber banyo duvarları ve küvetlerde meydana gelen su ve sabun lekelerini kolaylıkla çıkartabilir. 1 yemek kaşığı karbonat, limon suyu karıştırılarak lekenin bulunduğu yer bezle silinir.

Banyo duvarlarında oluşan su ve sabun lekelerinden anından kurtulabilirsiniz. Bununla beraber klozet, lavabolardaki lekelere de son verir.

banyo lekelerini çıkarma

ÇAMAŞIR SUYU

Küvetlerin kenarlarında oluşan yosunları temizlemek için temizlik bezi ve çamaşır suyu yeterli olmaktadır. Devamında bez, küvetin köşeleri silinerek yosun üzerinde bir gece bekletilir. Sabah kalktığınızda yosunların olmadığını göreceksiniz. Çamaşır suyu içerisinde yer alan kimyasallar küvet kenarlarında yosunlar oluşmasına engel olarak bakteri oluşumunu engeller.

SİRKE VE TUZ

Banyolarda oluşan sabun lekeleri ev hanımların korkulu rüyası haline gelirken sirke ve tuz sayesinde kurtulmak mümkün. Karıştırma kabın içerisine tuz ve sirke ekleyerek karıştırılır ve macun kıvamına getirilir. Devamında lekelerin olduğu bölgeye sürülerek diş fırçasıyla beraber fırçalanır. Duşakabin camlarının çizilmemesi için sert fırça olmamasına dikkat edilmesi gerekir.