Banyodan gelen kötü kokuları vakum gibi çekiyor! Tamamen maliyetsiz çözüm

Banyo temizliği birçok insanın en büyük şikayetlerinden biridir. Ne kadar temiz tutmaya çalışırsak çalışalım, en kolay ve çabuk kirlenen ve genellikle hoş kokmayan yerdir. Ancak banyonuzun taze kokmasını sağlamanın ve hijyeni en üst düzeye çıkarmanın yolları var.

Banyodan gelen kötü kokuları vakum gibi çekiyor! Tamamen maliyetsiz çözüm

1- Havluları ıslak bırakmayın

Hem bornozlar hem de yüzünüzü silmek için kullandığınız havluları günlük hayatımızda sıklıkla kullandığımız eşyalardır. Islak havluları banyoda saklamak sadece sağlığınıza değil aynı zamanda banyonun genel kokusuna da oldukça zararlıdır. Bu nedenle kullanılmış havluları ıslak bırakmak yerine çamaşır ipine asabilir veya kurutucuya koyabilirsiniz. Bu, banyo havlularınızdaki hoş olmayan kokuları ortadan kaldıracaktır.

banyonun taze kokmasını sağlamanın ve hijyeni en üst düzeye çıkarmanın yolları

2- Limonlu karışım kullanılmalı

Limon, temizlik ve aynı zamanda kokulardan kurtulma konusunda en iyi destekçilerden biridir. Hoş bir aroma bırakıp kötü kokuları nötralize etmenin yanı sıra mükemmel bir doğal temizleyici görevi de görür. Bu özellikler sitrik asit oranının yüksek olmasından kaynaklanmaktadır. Limon evin farklı alanlarında kullanılabileceği gibi, kötü kokuların önlenmesi için banyo temizliğinde bile kullanılabilir.

3- Aroma yağı kullanın

Aroma yağları evinizi güzelleştirmekle kalmaz kötü kokuları önlemek için harika bir alternatiftir. Ayrıca aromatik yağı bir tütsü ocağına döküp banyoda yakabilirsiniz. Ayrıca çöpe atabilir veya diş fırçanızı koyduğunuz kaseye birkaç damla kadar aromatik yağ ekleyebilirsiniz.

banyonun taze kokmasını sağlamanın ve hijyeni en üst düzeye çıkarmanın yolları

4- Su ile yumuşatıcıyı karıştırın

Hoş bir koku katmak istediğiniz çamaşırlar için yumuşatıcının bir diğer kullanımı da oda kokusu yaratmaktır. Su ve yumuşatıcı kullanarak istediğiniz oda kokusu yoğunluğunu elde edebilirsiniz. Tek yapmanız gereken çeşme özelliği olan bir kap bulmak. Karışımı bu kaba ekleyerek banyo başta olmak kaydıyla evinizin her alanının hoş kokmasını sağlayabilirsiniz.

5- Tuvalet fırçasına deterjan ekleyin

Tuvalet veya banyoda en çok kirlenen eşyalardan birisi de tuvalet fırçasıyla kutusudur. Tuvalet fırçaları bazıları için bir zorunluluktur ve bazıları için hiç kullanılmaz, ancak kokuları hapsetmeleriyle ünlüdürler. Bu sorunu çözmek için tuvalet fırçanıza her hafta bulaşık deterjanı, çamaşır suyu veya aroma yağı ekleyebilir, suyunu düzenli olarak değiştirebilir ve kötü kokulara veda edebilirsiniz.

banyonun taze kokmasını sağlamanın ve hijyeni en üst düzeye çıkarmanın yolları

6- Kokulu sabun kullanın

Temiz banyo kokusu seçerken dikkat etmeniz gereken en önemli noktalardan birisi kullandığınız sabun seçimidir. Tercihinize göre kokusuz sabun ya da farklı kokulu sabunların karışımını kullanabilirsiniz. Her durumda yaydıkları kokunun tüm odanın kokusunu etkileyeceği söylenmektedir. Odanızın hoş bir aromaya sahip olmasını istiyorsanız hem elleriniz hem de dekorasyonunuz için kokulu sabunları mutlaka denemelisiniz.