Aracınızda var mı yok mu hemen kontrol edin! Eğer yoksa 2 bin 568 TL ceza ödersiniz

1 Aralık'tan itibaren denetimler başladı. Araçlarında gerekli belgeleri bulundurmayan sürücülere 2.568 TL para cezası uygulanacak. İşte detaylar...

Aracınızda var mı yok mu hemen kontrol edin! Eğer yoksa 2 bin 568 TL ceza ödersiniz

Kışın araçların kaygan zeminlerdeki kaza riskini azaltmak amacıyla hayata geçirilen kış lastiği uygulaması, her yıl belirli bir süre boyunca devam ediyor.

 

İSTANBUL'DA 25 KASIM TARİHİNDE BAŞLADI

aw088807-03.jpg

İstanbul'da olumsuz hava şartları sebebiyle 25 Kasım tarihinde başlatılan kış lastiği takma zorunluluğu, 1 Aralık'tan itibaren diğer illerimizde de yürürlüğe girdi.

Polis ekipleri, gerçekleştirdikleri denetimlerde araçlarında kış lastiği bulundurmayan sürücülere 2.568 Türk Lirası para cezası uygulayacak.

 

ZORUNLU KIŞ LASTİĞİ UYGULAMASI HANGİ ARAÇLARA GEÇERLİ?

kış lastiği

Kış lastiği uygulaması, yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için zorunlu olup, hususi araçlarınız için zorunlu olmamakta. Fakat kış aylarında tüm araç sürücülerine, can, mal ve trafik güvenliği için kış lastiği kullanımını tavsiye edilmekte.

İstanbul'da 25 Kasım tarihinde diğer şehirlerimizde 1 Aralık tarihinde başlayan kış lastiği uygulaması 1 Nisan 2024 tarihinde bitecek.

Zorunlu kış lastiği takma yükümlülüğünü yerine getirmeyen işletmelere, 2023 yılında 2.568 Türk Lirası para cezası kesilecek.

Kış lastiği takma zorunluluğuna uymayan sürücüler, 1 Ocak 2024 itibarıyla Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanacak yeniden değerleme oranı çerçevesinde belirlenen ceza miktarını ödeyecek.