KPSS’nin Ön Raporu Hazırlandı Birebir Aynı Olan Soruların Sayısı Açıklandı

KPSS sorularının sızdırılmasıyla ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. Çifte soruşturma şeklinde yürütülen çalışmalar devam ederken ön rapor hazırlandı. 3 soru birebir aynı iken 10 sorunun benzer olduğu tespit edildi.

KPSS’nin Ön Raporu Hazırlandı Birebir Aynı Olan Soruların Sayısı Açıklandı

Devlet Denetleme Kurulu’nun yürüttüğü KPSS operasyonlarında ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı. Soruşturma çerçevesinde soruları hazırlayan ve seçen ÖSYM çalışanlarının ifadelerine başvuruldu, aynı zamanda şüphelilerin sınav öncesi telefon görüşmeleri ve hesapları incelenmeye alındı.

13 Soru Şüpheli

Yapılan soruşturma kapsamında toplamda 13 sorunun şüpheli olduğu ortaya çıktı. Bu kapsamda Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri sınavında çıkan sorular ile sınavdan önce sosyal medyada yayınlanan sorular karşılaştırıldı. Bu karşılaştırma neticesinde 3 sorunun birebir aynı olduğu tespit edilirken 10 sorunun ise benzerlik gösterdiği ortaya çıktı.

İnceleme Devam Ediyor

Karşılaştırılan soruların tesadüf mü yoksa sızdırıldı mı konusu halen incelenmeye devam ediyor. Bu kapsamda Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri sorularını hazırlayan uzmanlar ile soru komisyonu üyelerinin ifadesine başvuruldu.

Bununla beraber soruların sızdırıldığı iddia edilen Yediiklim yayınevi yönetici ve soru uzmanları ile ÖSYM çalışanlarının telefon arama ve baz kayıtları da mercek altına alındı. Sınav öncesi, şüpheli görüşme olup olmadığı araştırılıyor.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /